Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: De Ridder wint de vierde manche

RallyX Nordic: De Ridder wint de vierde manche

In het Deense Nysum werd vandaag de vierde wedstrijd voor RallyX Nordic, het Scandinavische kampioenschap rallycross, afgewerkt. Deze zaterdag was de eerste van een double-header waar op zondag de slotwedstrijd wordt afgewerkt.

In het kampioenschap zijn er titels te verdelen in de klasse Supercars, Supercar Lites, CrossCar en Crosscar Junior.

In Supercar Lites zien we met Guillaume De Ridder een landgenoot aan de start. Eerder dit jaar werd immers beslist dat tijdens dit weekend ook de kampioen in RX2 wordt bepaald. De kalender voor de internationale serie RX2 werd omgegooid wegens Covid-19 en door de titelstrijd in één weekend te laten doorgaan werd makkelijker een mooi deelnemersveld gevonden. Dit jaar is immers ook het laatste jaar van deze klasse in de huidige vorm, volgend jaar wordt het een elektrische klasse, genaamd eRX2. Wie zich zondagavond kampioen mag noemen krijgt voor 2021 een race cadeau in deze klasse, en dat trok ook de aandacht van De Ridder.

Guillaume zette vrijdagavond meteen de toon door de snelste tijd te laten noteren in de eerste vrije training. En deze zaterdag was De Ridder meteen de snelste van het pak in de eerste reeks en dankzij een tweede en zevende reekstijd in de volgende heats stond de Belg als tweede geklasseerd na drie reeksen met even veel punten als de Zweed Simon Olofsson. De Ridder kwam in zijn halve finale als tweede weg na de Zweed Linus Östlund maar kon dankzij snelle rondjes en een prima jokerstrategie als eerste eindigen om zo een plek op de eerste rij op te eisen in de finale naast Simon Olofsson.
Ook in de finale moest De Ridder bij de start vrede nemen met de tweede plek, dit keer na Olofsson en van nabij gevolgd door de Zweed Henrik Krogstad. En alweer bezweek De Ridder niet onder de druk en net als in de halve finale kon hij opnieuw de eerste plaats claimen na snelle rondjes en een prima timing wat betreft het nemen van de joker. Als Guillaume De Ridder op zondag hetzelfde resultaat kan voorleggen kent België een kampioen in de internationale klasse RX2.

In de koninginneklasse Supercars stond er geen maat op de Zweed Oliver Eriksson (Ford Fiesta) die zo meteen een gooi doet naar de titel. Eriksson bleef in de finale de Noor Ben-Philip Gundersen (Audi S1) en de Deen Ulrik Linnemann (Ford Fiesta) voor.

(foto persdienst RX2 en Rainer Welzeloti)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium