Home > Rallycross > BK > BK RX: Cross Cars in Mettet

BK RX: Cross Cars in Mettet

Afgelopen weekend trokken de rijders van de klassen Cross Car Junior en Senior naar Mettet waar ze op het Circuit Jules Tacheny hun kampioenschap na een lange, gedwongen onderbreking konden hervatten. Om in 2020 aan voldoende wedstrijden te komen werd geopteerd voor een “double header”.

Cross Car Senior: mooi gevuld veld
Ondanks de zomerperiode tekenden liefst 23 rijders present bij de Seniors om op zondag 2 augustus de derde en vierde manche van het Belgische kampioenschap af te werken. Dany Born wist telkens de finale te winnen terwijl Christiaan Spelmans elke keer vrede moest nemen met de tweede plek. Enkel de derde en laatste podiumplaats kreeg telkens een andere naam, in ronde drie ging de eer naar Stéphane Spiertz na de vierde manche mocht Dimitri Storme mee op het podium.

Cross Car Junior: Victor Vranckx
In de klasse Junior ging de overwinning tweemaal naar Victor Vranckx, de beschermeling van ex-rallycrosser Patrick Mertens. In de eerste wedstrijd was het podium verder voor Tom Heindrichs (tweede) en Theo Lenoir (derde). In de volgende wedstrijd mochten Kyandro Van De Vivere (tweede) en Tom Heindrichs (derde) mee op het podium.

De wedstrijd ging uiteraard door met respect voor de huidige maatregelen rond Covid-19 en publiek was ook hier niet aanwezig.

(foto’s met dank aan G Vercruysse)

You may also like
BK RX: X Cross Car wèl in Mettet