Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: Ide’s Magic Weekend

RallyX Nordic: Ide’s Magic Weekend

Afgelopen weekend kregen we in het Zweedse Höljes met de eerste twee wedstrijden van RallyX Nordic de eerste belangrijke internationale wedstrijden van 2020 in rallycross te zien. En daar nam ook onze landgenoot Enzo Ide aan deel.

Ide maakte in elk geval indruk in wat nog maar zijn tweede of derde echte wedstrijd in rallycross was. Vooral toen hij op zaterdag een sterke zevende tijd wist te klokken tussen de Scandinaviërs. Op zondag verliep het ook tijdens de kwalificaties in de regen nog goed met als resultaat een zevende plek na vier heats. In zijn halve finale was Ide eventjes tweede vooraleer de Audi S1 spinde in de regen.

Een reactie van Ide: “Ik heb op veel circuits getest en Höljes is mijn favoriet. Deze wedstrijden waren dus goed voor mij. Ik kwam hier met een gloednieuwe auto die ik moest ontdekken. Ik verbeterde stelselmatig en kon me mengen in de strijd tegen de concurrenten.. Maar Rome werd niet op één dag gebouwd, en zo moet ik ook bijleren in rallycross. Ik kwam ook niet naar Höljes met als hoofddoel een ereplaats, maar om me voor te bereiden op Euro RX. Ik heb eerder tests gedaan inde regen, maar dat is nog anders dan in wedstrijdformaat. Het was een uitdaging in snel wisselende omstandigheden. Maar ik reed plots tweede in de halve finale en misschien had ik de finale kunnen halen als ik niet in de fout ging. Dus over het algemeen ben ik tevreden. Ook dank aan Joel Christoffersson en zijn team voor een geweldige job gedurende het hele weekend, en EKS dat de auto heeft opgebouwd en me heeft geholpen bij het voorbereiden van dit weekend. ”

(bron persbericht JC RaceTeknik, foto Jan Kare Rafoss)

You may also like
Rallycross: Britten komen naar Spa
RallyX Nordic: de voorlopige kalender voor 2021
Trophée Andros: Start in Andorra
Rallycross: Belgen presteren opnieuw uitstekend in Lydden