Home > Rallycross > DIVERS > E-WRX: Seizoensfinale in Kaapstad

E-WRX: Seizoensfinale in Kaapstad

Morgen kennen we de allereerste kampioen ooit in World RX Esports. Dan wordt de vierde en laatste manche verreden waarbij we virtueel naar de Killarney International Raceway in Kaapstad, Zuid-Afrika, reizen.

Net als de voorbije wedstrijden worden er heats en finales afgewerkt door de twintig professionele rijders en krijgen we enkel de fase van de finales voor tien Sim racers.

De top drie in de categorie Pro ziet er momenteel als volgt uit: op nummer één zien we de Zweed Timmy Hansen en de tweede plek is voor de Brit Tom Blomqvist gevolgd door Timmy’s broer Kevin. Shane Van Gisbergen uit Nieuw Zeeland diende de vorige wedstrijd verstek te geven wegens andere wedstrijdverplichtingen en keert nu terug voor de seizoensfinale. De Fransman Jonathan Pailler wil dan weer een vervolg breien aan zijn verrassende overwinning in de vorige wedstrijd. Ook de Fins ex-F1-rijder Mika Salo wil nog eens zijn kans wagen.

Bij de Sim racers lijkt de titel naar één van de Franse broers Dall’olmo te gaan waarbij Killian één puntje voorsprong heeft op Quentin.

Vanaf 14u30 kan u het gebeuren volgen op Youtube of Facebook en dat op de kanalen van FIA World Rallycross.

(bron en foto’s FIAWorldRallycross)

You may also like
E-WRX: Timmy Hansen kampioen
E-WRX: Jonathan Pailler wint in Holjes
E-WRX: Op naar Holjes
E-WRX: Tom Blomqvist wint in Hell