Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: Kristoffersson in de regen

RallyX Nordic: Kristoffersson in de regen

In het Zweedse Höljes werkten de rijders vandaag hun laatste dag van het Magic Weekend af. Deze zondag werd het tweede deel van de tweede wedstrijd tellend voor RallyX Nordic, het Scandinavische kampioenschap rallycross, afgewerkt. En dat ging gepaard met de beloofde regen.

Supercars: Johan Kristoffersson heerst in de zondvloed
Waar de Fin Niclas Grönholm met zijn Hyundai i20 nog de droge zaterdag domineerde waren het nu de Noor Oliver Solberg (Citroën DS3) en de Zweed Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo) die in de derde en vierde reeks de beste tijd lieten noteren.

Daarna kregen we drie halve finales in deze klasse. In de eerste was het de Noor Oliver Solberg die met de winst aan de haal ging terwijl Niclas Grönholm niet goed weg kwam. Even was onze landgenoot Enzo Ide tweede maar na enkele foutjes in de hevige regen was het de Jamaicaan Fraser McConnell die met de tweede plek aan de haal ging.
In de volgende halve finale was het de Zweed Robin Larsson die domineerde voor zijn landgenoot Oliver Eriksson en in de laatste halve finale verpulverde Johan Kristoffersson de tijden van de tegenstanders. Daar werd de Zweed Thomas Bryntesson als tweede afgevlagd.

Ook in de ultieme finale stond er geen maat op Johan Kristoffersson die meteen van de tegenstand wegspurtte bij de start. Na hem werd Robin Larsson tweede voor Oliver Solberg.

Na vier heats kon onze landgenoot Enzo Ide beslag leggen op een mooie zevende plek, vooral te danken aan een prima zevende reekstijd op zaterdag. De regen bleef het circuit teisteren en ondanks een tweede plek net na de start in zijn halve finale kon Ide die plaats niet verdedigen. Enkele foutjes in de aartsmoeilijke omstandigheden deden onze landgenoot, onderweg met een Audi S1, de das om.

(Jan Kare Rafoss)

Supercar Lites: Finland boven
De Fin Jesse Kallio heerste in de finale van Supercar Lites, de RX2-klasse in het WK. De Zweed Mats Oskarsson legde beslag op een knappe tweede plaats nadat hij moest starten vanaf de laatste startrij. Linus Östlund vervolledigde het podium.

Crosscar: geen halve finale voor Neuville
Waar onze landgenoot Thierry Neuville nog een halve finale lukte op donderdag in de eerste wedstrijd lukte dat ditmaal niet. Het uitvallen op zaterdag in de eerste heat deed Neuville wellicht de das om. In de vierde en laatste heat lukte hem nog wel een achtste tijd in een druk bezet deelnemersveld. Neuville werd uiteindelijk 27ste. Kobe Pauwels, onze tweede landgenoot in deze klasse, werd 22ste. Het was de Zweed Max Rundberg die uiteindelijk won.

Crosscar Junior: Thomas Martens in de finale
In de klasse Junior Crosscar was de winst voor de Fin Raul Dhalqvist. Achter hem werd onze landgenoot Thomas Martens vijfde. Die wist zich te plaatsen voor de finale na een derde plek in zijn halve finale.

Legends: een prooi voor Marcus Grönholm
De klasse Legends sloot na afloop van de reguliere klassen het weekend af.
Een vijftal rijders traden aan in de klasse Legends waaronder de Fin Marcus Grönholm en de Zweed Per Eklund. Het was uiteindelijk Grönholm die met de Hyundai van zoon Niclas het gebeuren domineerde.

En daarmee werd het eerste belangrijke internationale weekend van 2020 in rallycross, weliswaar achter gesloten deuren, afgesloten en is het uitkijken naar de start van het wereldkampioenschap tijdens het weekend van 22 en 23 augustus. Het weekend werd in elk geval knap in beeld gebracht met een mix van live actie en een boel interessante interviews.

(foto RallyX Nordic)

You may also like
RallyX Nordic: de voorlopige kalender voor 2021
RallyX Nordic: Net niet voor De Ridder
RallyX Nordic: De Ridder wint de vierde manche
RallyX Nordic: Ide en De Ridder in Denemarken