Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: Ide en De Ridder in Denemarken

RallyX Nordic: Ide en De Ridder in Denemarken

Volgend weekend valt met een ‘double-header’ in het Deense Nysum het doek over RallyX Nordic, het Scandinavische kampioenschap rallycross.

Na de opener begin juli in het Zweedse Holjes, waar de eerste en tweede manche werden verreden, ging het langs Arvika voor de derde wedstrijd en nu worden tijdens het weekend van vijf en zes september de vierde en vijfde manche betwist op de Nysumbanen in Denemarken als afsluiter van het verkorte programma.

En daar zien we op de deelnemerslijst twee landgenoten.

In de klasse Supercars breit onze landgenoot Enzo Ide een vervolg aan zijn voorbereiding voor de wedstrijd in Letland (Riga). Hij zal rijden voor het team JC Raceteknik met de Audi S1 waarmee hij eerder ook in Höljes reed. De tegenstand is niet te onderschatten met onder meer de Zweed Oliver Eriksson, de Noor Ben-Philip Gundersen en de Deen Ulrik Linnemann.

Guillaume De Ridder keert voor de gelegenheid nog eens terug naar de klasse Supercar Lites, gekend als RX2 in het wereldkampioenschap, en doet dat net zoals in 2018 bij OMSE, het Zweedse team van Andreas Eriksson. Bij OMSE haalde De Ridder in 2018 zijn mooiste successen. Toen werd hij vice-kampioen na een spannende titelstrijd met zijn toenmalige teamgenoot en rivaal Oliver Eriksson. Tevens wist hij toen de titel binnen te halen in RallyX Nordic. Met onder meer de Fin Jesse Kallio, de Noor Henrik Krogstad en de Fransman Grégory Fosse is ook hier de tegenstand niet te onderschatten.

De winnaar volgend weekend in deze klasse wordt overigens meteen ook de laatste kampioen ook in de RX2 International Series die jarenlang als supportrace was te zien bij een selectie wedstrijden van het wereldkampioenschap. Volgend jaar wordt het immers eRX2 en de laatste kampioen krijgt een wedstrijd cadeau in deze nieuwe elektrische klasse in 2021.

U kan alles overigens live volgen alsof u zelf ter plekke was door een virtueel ticket te kopen via deze link van RallyXNordic.

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium