Home > Circuit > E-sport: heel wat actie afgelopen weekend, een overzicht

E-sport: heel wat actie afgelopen weekend, een overzicht

  • #StayAtHomeGP MotoGP Esport: Alex Marquez wint de eerste virtuele MotoGP op het circuit van Mugello. Zijn broer, Marc Marquez crashte tijdens de race, maar eindigde nog als vijfde. MotoGP ligt momenteel stil, het seizoen wordt pas ten vroegste hervat met de GP van Frankrijk, eind mei.
  • SRO E-Sports GT Series: Arthur Kammerer heeft in zijn Mercedes-AMG GT3 de eerste race van SRO E-SPorts GT Series gewonnen. De professionele sim racers waren toch een maatje te sterk voor de echte rijders. Dennis Lind eindigde als tiende en was de eerste echte rijder in de uitslag. Met 80 deelnemers was de eerste editie een groot succes.
  • Veloce Esports race: Lando Norris domineert van start tot finish en wint met zijn V8 Supercar de virtuele race op iRacing. De McLaren-rijder mocht in de eerste race vanop pole position starten en gaf zijn leidersplaats niet meer af. In de tweede race werd de jonge Brit tweede, nadat de top 10 in omgekeerde volgorde moest starten. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed ook mee, maar hij moest vrede nemen met een elfde (eerste race) en dertiende (tweede race) plek.
  • Team Redline’s ‘Real Racers Never Quit’: tweevoudig ADAC GT Masters kampioen, Kelvin van der Linde won beide races van de ‘Real Racers Never Quit’ online series. De race werde gehouden op het Watkins Glen circuit. De Zuid-Afrikaan won nipt van simracer Frederik Rasmussen. Ook hier deed Lando Norris aan mee, hij werd twee keer vierde. Dit was de derde manche in de ‘Real Racers Never Quit Series’.
  • Le Mans Esports Series: dit weekend werd ook de vierde ronde van de Le Mans Esports Series gereden op het circuit van Sebring. De rijders van Red Bull werden telkens tweede en Red Bull nam in het klassement ook de leiding over van Lazarus Racing nadat ze vijf punten achter stonden. Red Bull Esports staat nu tien punten voor in het klassement.
  • Indycar iRacing: Sage Karam wint de eerste race in het Indycar iRacing kampioenschap. De Amerikaan was sneller dan de Zweed Felix Rosenqvist. Karam reed van start tot finish aan de leiding en is ook de eerste leider in het kampioenschap. Er volgen nog vijf races.
You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
GT European Series: magere startgrid
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: nieuwe kalender FFSA GT zonder Spa