Home > Circuit > GT European Series: magere startgrid

GT European Series: magere startgrid

Waar het GT3-kampioenschap van SRO tot nu toe amper lijkt te lijden onder de gevolgen van de Corona-crisis, zijn deze bij het kleinere GT4-broertje meer dan duidelijk zichtbaar. De GT European Series ziet dit weekend slechts 17 wagens op de startgrid verschijnen.

De GT European Series gaat dit weekend van start en verschijnt natuurlijk ook op het circuit van Imola aangezien dit GT4-kampioenschap tot dezelfde SRO-groep behoort. Er racen dit weekend slechts 17 wagens en dat is bijzonder weinig. Hoewel SRO voorhoudt dat de duels er niet minder om zullen zijn, kan je er moeilijk omheen dat een kleinere grid ook voor minder spanning zorgt.

Toyota maakt zijn debuut.

Nieuw dit seizoen is Toyota met hun GR Supra GT4. Het Franse team CMR zet twee exemplaren in waarbij twee Belgen achter het stuur kruipen: Stéphane Lémeret op de #8 en Antoine Potty op de #66. Ook het Belgische SRT – Selleslagh Racing Team tekent weer present met hun Mercedes-AMG GT4 en dit met Wim Spinoy en Kay van Berlo.

6 races inclusief Spa.

De GT4 European Series doet dit jaar 6 verschillende circuits aan. Dit weekend start men in Imola, om zo door te gaan naar Misano, Nürburgring, Zandvoort, Spa-Francorchamps en Paul Ricard. Men racet zowel op zaterdag als op zondag. De races kan u live volgen op de GT4 European Series Facebook- en YouTube-pagina.

You may also like
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: namiddag in Imola
In een notendop: TCR Europe, DTM Trophy, GT4 European Series
In een notendop: GT en TCR