Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: pole voor Leclerc en Ferrari

F1 Spa: pole voor Leclerc en Ferrari

Charles Leclerc pakt zoals verwacht de pole vandaag in het zonnige Spa. De Monegask was met 1:42.519 zo’n 0,748 seconden sneller dan zijn teamgenoot. Het is zijn derde polepositie ooit in de Formule 1. De eerste startrij is dus voor Ferrari, daarna volgen de twee Mercedessen van respectievelijk Hamilton (+0,763) en Bottas (+0,896). Max Verstappen vertrekt vanaf de vijfde plaats.

Bij het begin van de eerste sessie vatte de Williams van Kubica vuur voor hij een tijd kon neerzetten. In Q2 was het Giovinazzi die een brandje moest blussen in zijn Alfa Romeo. Max Verstappen had nog steeds last van motorproblemen en zette uiteindelijk de vijfde chrono neer. Dat is veel beter dan zijn debuterende teamgenoot Albon, die zijn bolide in de box parkeerde omdat hij al zeker een gridpenalty krijgt. Verdere gridpenalty’s zijn voor Kvyat (Toro Rosso), Stroll (Racing Point), Ricciardo (Renault) en Sainz (Renault).

Voor Leclerc verliep alles van een leien dakje, al deed een menselijke muur van mechaniekers voor de box van Ferrari anders vermoeden. Eerder dit seizoen in Bahrein startte hij voor het eerst in zijn F1-carrière vanaf de pole. Hij finishte toen derde. In Oostenrijk reed hij dan weer van de pole naar de tweede plaats. Derde keer goede keer?

Foto © Vincent Huybrechts

You may also like
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
In een notendop: uithouding