Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: stemmen van de top drie

F1 Spa: stemmen van de top drie

Charles Leclerc start morgen vanaf de pole in Spa. Het is de derde polepositie van zijn F1-carrière, maar winnen deed hij nog nooit. De eerste startrij wordt vervolledigd door Vettel in de andere Ferrari. De wagen van Lewis Hamilton geraakte in allerijl klaar voor de kwalificatiesessie na een crash in VT3. Hij start morgen om 15u10 vanaf P3. Dit is wat de top drie te zeggen had:

Charles Leclerc, Ferrari: Zowel in Q1 als in Q2 en Q3 kon ik de snelste tijd neerzetten. Er was veel verkeer, maar op het einde had ik een geweldige lap (hij was 0,748 seconde sneller dan Vettel, nvdr.). In Bahrein finishte ik derde, en in Oostenrijk tweede. Hoe meer ronden ik vooraan kan rijden, hoe comfortabeler ik me op die plek voel.”

Sebastian Vettel, Ferrari: Het was een warrige sessie. Ik vond pas laat mijn ritme en Charles deed het dus beter. Morgen zien de weersvoorspellingen er helemaal anders uit, het is afwachten hoe we er morgen voor zullen staan.”

Lewis Hamilton, Mercedes: In de derde vrije training ging ik van de baan, maar mijn team heeft hard gewerkt om de wagen klaar te krijgen voor de kwalificatie. Dat is hen gelukt, dus het doet me deugd dat ik toch als derde kon kwalificeren. Ik wist op voorhand dat de Ferrari’s snel waren in Spa, en ik zie deze startpositie als een uitdaging!”

You may also like
In een notendop: GT
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
In een notendop: uithouding