Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Vinales zorgt voor Yamaha zege

MotoGP: Vinales zorgt voor Yamaha zege

Yamaha zat er al een tijdje op te wachten. De zege kwam er dan eindelijk toch op Assen. Niet door poleman Quartararo, maar wel door de eigen fabrieksrijder: Maverick Vinales.

Het waren wel Alex Rins op de Suzuki en Fabio Quartararo op de Petronas Yamaha die bij de start er het snelste vandoor gingen. Rins zorgde voor de eerste verrassing door helemaal op zijn eentje tegen de vlakte te gaan. Quartararo nam dan over maar het was duidelijk dat de rijder van het Yamaha klantenteam niet lang weerstand zou kunnen bieden aan een opzittende Marc Marquez en de Honda. Maar ook Marquez had uiteindelijk geen verhaal tegen de zeer snelle en sterke Vinales, die uitliep eens hij Marquez voorbij was. Uiteindelijk legde Marquez zich neer bij de tweede plaats terwijl Quartararo genoegen mest nemen met de derde plaats.

Best een goede zaak voor Marquez die de beide Ducati’s (Dovizioso op de vierde plaats en Petrucci op de zesde) achter zich houdt en zo zijn voorsprong in de WK tussenstand verder uitbouwt tot nu al 44 punten…

Moto2: crashes en fouten met Fernandez als winnaar

Het werd Augusto Fernandez (Flexbox HP40) die het beste kon profiteren van een race waarin veel fouten en crashes heel wat toppers elimineerden. Het summum was uiteraard een kamikaze maneuver waarbij Baldassari in zijn val uiteindelijk leider Alex Marquez mee tegen de grond sleurde. Niets stond dan nog de zege van Fernandez, zijn eerste trouwens in Moto2, in de weg. BRad Binder (Red Bull KTM) en Luca Marini (Sky VR46) mochten mee op het podium.

Moto3: Tony Arbolino op de lijn

Ook in Moto3 werd het een zeer bewogen race waar zelfs in een enkele carambole vier van de zegekandidaten werden uitgeschakeld. In de laatste ronde ging het dan nog tussen Arbolino (VNE Snipers) en Dalla Porta (Leopard), een duel dat Arbolino won voor 45/100ste. Jakub Kornfeil (Redox PruestelGP) kon na een geanimeerde race mee op het podium.

(foto: motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…