Home > Moto > MotoGP > MotoGP Assen: sensationele Quartararo

MotoGP Assen: sensationele Quartararo

Fabio Quartararo wordt de nieuwe “Mr. Pole Position”. De Fransman haalde na Barcelona twee weken geleden ook de beste startpositie op het circuit van Assen en is nu met zijn twintig jaren de jongste rijder ooit die opeenvolgende pole positions haalde.

Uiteindelijk reed Quartararo op zijn Petronas Yamaha in de slotfases van de kwalificatietraining tweemaal naar de beste tijd, een nieuwe recordtijd trouwens. Opnieuw was zijn motor overigens die met de traagste topsnelheid. Naast hem op de eerste rij vertrekken Alex Rins op de Suzuki en Maverick Vinales op de fabrieks-Yamaha. De andere fabrieksmachine, die van Rossi, haalde de horde van de eerste kwalificatiesessie niet. Ook Marc Marquez was nooit in grootse doen op de Honda en schuift aan in vierde stelling, op de tweede startrij.

In Moto3 was het Niccolo Antonelli met de SIC58 machine die als een duiveltje uit een doosje op de lijn naar de pole vloog. Hij krijgt op de eerste rij het gezelschap van Kaito Toba (Honda Team Asia) en van Tony Arbolino (VNE Snipers)

In een zeer dicht op elkaar liggende klasse Moto2 tenslotte ging de pole naar Remy Gardner voor Brad Binder en Xavi Vierge.

foto: motogp.com

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…