Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP Sachsenring

In een notendop: MotoGP Sachsenring

  • MotoE – De Fin Niki Tuuli (Ajo MotoE) haalde de allereerste pole binnen voor de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup, het kampioenschap voor elektrische motoren. Hij zette 1:27.456. Dat was sneller dan Hector Garzo (Tech 3 E-Racing) en Eric Granado (Avinita Esponsorama Racing). Onze landgenoot Xavier Simeon (Avintia Esponsorama Racing) plaatste zich als vijfde op 0.933 seconde van de poleman.
  • MotoGP – Marc Marquez haalde voor Honda een ogenschijnlijk gemakkelijke pole binnen op de Sachsenring. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha) was de enige die hem ook nu weer kon bedreigen maar de jonge Fransman strandde op 0.205 seconde van Marquez. Ymaha fabrieksrijder Maverick Vinales vervolledigt de voorste startrij.
  • Moto2 – Alex Marquez (EG 0.0 Marc VDS) start na een lastig weekend wel op de pole voor de Moto2 race. Hij wordt op de voorste rij vergezeld van Luca Marini (Sky Racing VR46) en thuisrijder Marcel Schrötter (Dynavolt IntactGP)
  • Moto3 – In een felbevochten kwalificatiesessie haalde de Japanner Ayumu Sasaki voor Petronas Sprinta Racing de pole in de kleinste klasse. Het is voor Sasaki de eerste pole in zijn carrière en tevens de eerste pole voor een Japanner sedert het begin van de Moto3 klasse in 2003. Naast hem op de grid: zijn landgenoot Kaito Toba (Honda Team Asia) en Marcos Ramirez (Leopard Racing)

op foto: Xavier Siméon aan de slag in MotoE (Reale Avintia/esponsorama)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…