Home > WRC > WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini

WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini

De 91ste Rally van Monte-Carlo betekent de start van het WRC 2023 met niet minder dan achttien proeven en driemaal de Turini Er wacht de deelnemers 325 kilometer tegen de klok.

De Rally van Monte-Carlo begint op donderdag met twee avondproeven, waaronder de langste proef van de rally: La Cabanette / Col de Castillon (24,90km) en uiteraard de opener van de wedstrijd, de eerste passage over de Turini (15,12 km).

Het parcours van vrijdag bestaat uit twee lussen Roure / Roubion / Beuil (18,33 km), Puget-Théniers / Saint-Antonin (19,79 km) en Briançonnet / Entrevaux (14,55 km), gescheiden door een bandenzone.

Zaterdag is de langste dag van het evenement, met zes etappes over een totale afstand van 111,78 km. Le Fugeret / Thorame (16,8 km), Malijai / Puimichel (17,31 km) en Ubraye / Entrevaux (21,78 km) vormen het decor van de voorlaatste dag.

De rally eindigt op zondag met twee passages van Lucéram / Lantosque (18,82 km) en La Bollène-Vésubie / Col de Turini (15,12 km), waarbij de tweede passage op de bekende col als Power Stage fungeert.


You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden