Home > #Hoofdnieuws > F1 Bahrein: Drama bij Ferrari schenkt Mercedes dubbel

F1 Bahrein: Drama bij Ferrari schenkt Mercedes dubbel

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein gewonnen. De Brit en bij uitbreiding Mercedes profiteerden van dubbele pech bij Ferrari, dat leider Charles Leclerc in de laatste ronden zag terugvallen door motorpech.

Polesitter Leclerc verloor bij de start de leiding aan zijn teamgenoot Sebastian Vettel maar vocht terug en passeerde de Duitser later in de DRS-zone. Ferrari had alle troeven in handen voor een 1-2, maar de wedstrijd eindigde dramatisch voor de Italiaanse formatie.

Eerst ging Vettel in een duel met Hamilton in de rondte en later ging ook zijn voorvleugel vliegen, waardoor de Duitser niet verder kwam dan de vijfde plek. Leclerc controleerde de wedstrijd maar kreeg in de laatste tien ronden af te rekenen met een verlies van vermogen en zag Hamilton en Bottas simpel passeren.

Ook drama voor Renault

Een late safetycar-procedure door het plotse en bijna simultane wegvallen van beide Renault-rijders Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo zorgde ervoor dat Leclerc zijn derde plaats wel succesvol kon verdedigen tegenover de Red Bull van Max Verstappen. Drama dus ook voor Renault, dat de beide rijders op puntenkoers plots zag wegvallen. Lando Norris (McLaren) werd zo knap zesde, gevolgd door Kimi Raikkonen (Alfa Romeo),  Pierre Gasly (Red Bull), Alexander Albon (Toro Rosso) en Sergio Perez (Racing Point).

De volgende race is over twee weken in China. Dankzij het extra punt voor de snelste wedstrijdronde in Australië blijft Bottas met één puntje meer dan Hamilton WK-leider. De snelste raceronde in Bahrein was voor Leclerc, maar uiteraard is het Mercedes dat zowel bij de rijders als de teams de beste zaken heeft gedaan.

Foto © Jens Mommens

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: NASCAR – F1
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall