Home > #Hoofdnieuws > WRC Corsica: Evans verliest rally in laatste proef, Neuville wint en WK-leider

WRC Corsica: Evans verliest rally in laatste proef, Neuville wint en WK-leider

Wat een wedstrijd… Daar waar Elfyn Evans als leider naar de Powerstage trok, reed de Welshman lek in de proef om de punten en hij verloor alsnog de rally aan Thierry Neuville. De tiende zege van de Belg maakt ook meteen dat hij WK-leider wordt.

Kan het gekker? Elfyn Evans reed in de voorlaatste proef in Corsica iedereen verloren en leek op weg naar de zege in Corsica. De Welshman was tot in de Powerstage ook virtueel winnaar met een goede eerste split, maar een lekke band rechts vooraan maakte een einde aan zijn ambities. Weg zege en plots veranderde de sfeer in het Belgische kamp. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul behaalden onverwacht, maar daarom niet onverdiend, de tiende rallyzege uit hun WK-carrière. Met deze zege vertrekken zij ook als leiders in het WK naar Argentinië. “Ik had het niet meer verwacht, maar we hebben een goed weekend gereden en veel progressie op asfalt gemaakt”, klonk het bij ene toch verraste Neuville.

Achter Neuville pakte Ogier in zijn Citroën, zonder één beste chrono de tweede plaats, voor de pechvogel van het weekend, Elfyn Evans (Ford). Hoe dan ook, Ford is in het ritme om mee vooraan te spelen en Evans is vanaf nu ook een kandidaat op een rallyzege.

Achter de top-3 sukkelde Dani Sordo (Hyundai) naar de vierde plaats, voor een sterke Teemu Suninen (Ford) die in zijn WRC-debuut op Corsica een vijfde plek behaalde voor Ott Tänak (Toyota). Kris Meeke won de Powerstage, een magere troost voor Toyota. In WRC2 won Fabio Andolfi voor Skoda, Sébastien Bedoret werd zesde, de Mevius werd zevende op 17 minuten nadat ze op zaterdag lek reden en schade aan de wagen hadden.

In het WK telt Neuville 82 punten, twee meer dan Sébastien Ogier en vijf meer dan Ott Tänak. Hyundai leidt nu ook bij de constructeurs.

De volgende WK rally vindt plaats van 25 tot 28 april in Argentinië plaats.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA ERC Fafe: Haydon Paddon in extremis winnaar van een hoogstaande seizoensopener
Supercars Newcastle 500: Van Gisbergen opnieuw na complex weekend