Home > #Hoofdnieuws > WRC Corsica: Neuville neemt de leiding!

WRC Corsica: Neuville neemt de leiding!

Thierry Neuville (Hyundai) heeft de leiding genomen in de Rally van Corsica. Onze landgenoot reed een indrukwekkende laatste proef waar hij de rest van het deelnemersveld degradeerde. Elfyn Evans (Ford) volgt nu op 4,5 seconden. Wereldkampioen Sébastien Ogier (Citroën) is ondertussen opgeschoven naar plaats drie (44,8 sec).

Onze landgenoot won de laatste twee proeven van de dag, waaronder de monsterproef van Castagniccia. Vooral in die laatste KP was Neuville indrukwekkend. De Hyundai-rijder was drie seconden sneller dan de tweede in de uitslag, Sébastien Ogier en maar liefst 16 seconden sneller dan Elfyn Evans. Met nog twee proeven te gaan komt de eerste zege van het seizoen dichtbij voor Neuville.

Tänak in inhaalrace

Eerder op de namiddag schreef Kris Meeke (Toyota) proef tien op zijn naam. Sébastien Ogier  is nog altijd bezig met zijn inhaalrace en staat nu zelfs al derde. De Franse wereldkampioen had vandaag minder moeite met de afstelling van zijn Citroën C3 WRC en ging deze middag Dani Sordo (Hyundai) voorbij. De Spanjaard zakt naar vier, Teemu Suninen (Ford) staat nog altijd knap vijfde. Ott Tänak (Toyota) staat zesde op 22 seconden van Suninen en zal zeker nog de aanval inzetten op de Ford-rijder.

Morgen moeten de rijders nog twee proeven overbruggen. Om 9u45 is er de 31,85 km lange Eux De Zilia. Calvi is de finish van rally, met een Powerstage voor extra punten, van 19 km, met start om 12u18.

 

 

 

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini