Home > #Hoofdnieuws > F1 Bahrein: Leclerc pakt eerste pole

F1 Bahrein: Leclerc pakt eerste pole

Charles Leclerc (Ferrari) heeft in Bahrein zijn eerste pole position uit zijn carrière behaald. De Monegask reed een nieuw baanrecord en versloeg zijn teamgenoot Sebastian Vettel.

Ferrari domineert voorlopig het weekend in Bahrein en palmt zondag de eerste startrij in. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas delen in hun Mercedes de tweede rij en volgden op drie tienden van Leclerc. Ferrari heeft de bovenhand in Bahrein, maar het verschil met Mercedes was tijdens de kwalificatie wel kleiner dan tijdens de vrije trainingen.

Moeilijk weekend voor Red Bull

Max Verstappen was in een moeilijk weekend voor Red Bull Honda goed voor de vijfde chrono, terwijl zijn teamgenoot Pierre Gasly niet wist door te stoten naar het derde kwalificatiegedeelte. De Fransman vertrekt pas als dertiende.

Haas en McLaren presteerden sterk, met een zesde en achtste plaats voor Haas-rijders Kevin Magnussen en Romain Grosjean en een zevende en tiende plek voor McLaren-rijders Carlos Sainz en Lando Norris. Kimi Raikkonen was met zijn Alfa Romeo ook van de partij in Q3 en reed de negende tijd.

De race start zondag om 17u10 Belgische tijd.

Foto © Jens Mommens