Home > Rally > Divers > Rally Marokko: etappezege voor Despres

Rally Marokko: etappezege voor Despres

De Rally van Marokko gaat zijn eindfase in. Leider Nasser Al-Attiyah ziet de zege binnen zijn bereik. Jakub Przygonski en Tom Colsoul houden vast aan de tweede plaats in de tussenstand.

Cyril Despres, bijgestaan door de Jean-Paul Cottret, voormalig copiloot van Dakar-legende Peterhansel, haalde in de vierde etappe een eerste zege aan het stuur van zijn nieuwe MINI JCW buggy. Nasser Al Attiyah en Mathieu Baumel (Toyota Hilux Gazoo), de voorlopige leiders in de tussenstand, kozen voor een behoudende aanpak. Zij richtten hun pijlen vooral op de Mini JCW met nummer 300 van Jakub Przygonski en onze landgenoot Tom Colsoul, die lang tweede lagen in de proef.

Przygonski en Colsoul vervolledigden het dagpodium, achter Despres en Al Attiyah. De man uit Qatar is nu goed op weg naar de eindzege in deze Rally van Marokko. Vandaag, dinsdag, wordt de vijfde en laatste etappe afgewerkt: een rit van 457 kilometer die de deelnemers terug brengt van Erfoud naar Fes.

In het algemene klassement blijft Al Attiyah leider, met meer dan 18 minuten voorsprong op het duo Przygonski-Colsoul, die zelf een ruime voorsprong van 25 minuten hebben op Despres.

 

(foto: rallyemaroc.com)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan