Home > #Hoofdnieuws > Kroniek van Nicolas Gilsoul: “Flirten met de limiet”

Kroniek van Nicolas Gilsoul: “Flirten met de limiet”

“Een wereldkampioenschap win je niet door te rijden met een veiligheidsmarge en al zeker niet in dit kampioenschap! Om dit doel te kunnen bereiken, moet je met zekerheid risico’s nemen, vol gas rijden en de limieten opzoeken. Deze Rally van Groot-Brittannië is geen uitzondering op de regel geweest. Vanaf de eerste klassementsproef reden we ondanks onze startpositie aan 100%!

De omstandigheden waren bijzonder moeilijk: gladde wegen, een zeer hoog ritme en moeilijke bandenkeuzes. In de aanvangsfase verliep alles goed want, we stonden na tien proeven op de tweede plaats… Op de Sweet Lamb Hafren-proef gingen we voor het eerst sinds al lang in de fout. In een lange rechtse belandde onze Hyundai in een gracht met als gevolg dat er 50 seconden verloren gingen (…nogmaals bedankt aan de toeschouwers) en we mochten tevens de strijd om een podiumplaats vergeten. Zoals we al weten, maakt ook dat deel van de rally uit. Vanaf dan was ons enige doel om zo veel mogelijk punten te pakken om de kop in het kampioenschap te behouden. Samen hebben we de rest van de rally goed afgewerkt met twee bonuspunten in de Power Stage en een 5de plaats in het algemeen klassement als resultaat.

Er resten ons nog twee manches waarin we onze koppositie willen behouden… en ons einddoel willen bereiken. Om maar te zeggen dat we al met veel zin naar de Rally van Catalonië uitkijken, waar we meer dan ooit jullie steun voor het einde van dit seizoen zullen nodig hebben!”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender