Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul

FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul

In de rally van Kazachstan werden gisteren de kaarten door elkaar geschud. Al Attiya blijft leider maar Ten Brinke en COlsoul moetsen opgeven. Zo komt Peterhasel op de tweede plaats.

Het werd een 290 kilometer lange rit waarbij de steppe overging in de zandduinen van de Kyzylkum woestijn, een primeur voor de rally. Daarna ging het landschap over in rotsige valleien en zoutwatermoeras.
Het was terug Yazeed-Al Rajhi en Dirk von Zitzewitz die de snelsten onderweg waren maar ze haalden zich wel een bestraffing vier uur op de hals voor het niet correct nemen van de derde sectie van de etappe! Zij zakken terug naar een zevende plaats in de tussenstand.

De ritzege ging vervolgens naar Nasser Al Attiyah. Stephane Peterhansel en zijn vrouw Andrea rulten wel op van de vierde naar de tweede plaats in de tussenstand. Zij profiteerden van de problemen bij hun concurrenten en dichtten het gat naar Al Attiyah tot zes minuten.

De pechvogels dan met eerst Jakub Przygonski, die met de MINI in een put reed en over de kop ging. Hij verloor tijd en valt terug naar de derde plaats in het klassement. En dan waren er natuurlijk Ten Brinke en Tom Colsoul. Die hadden een gebroken aandrijfas op de Overdrive Toyota Hilux en geraakten vast in de zandduinen. Ze konden weer op weg maar kregen dan te maken met een vastgelopen versnelling. Nadat ze dat euvel hadden gerepareeerd stelden ze een geur van olie en benzine vast in de cabine. OMdat er toen al een uur en 50 minuten waren verloren, besloten ze om geen verdere risico’s te nemen en de opgave was een feit.

Nasser Al Attiyah lijkt zo op weg naar een eerste zege in de Rally van Kazachstan, die op zaterdag wordt besloten met een korte rit van 149 kilometer en een podiumceremonie.

1) Nasser Al Attiyah/Mathieu Baumel (Overdrive Toyota HiLux) 16:41:02
2) Stephane Peterhansel/Andrea Peterhansel (X-raid MINI JCW Team) 16:40:46
3) Jakub Przygonski/Timo Gottschalk (Orlen X-raid Team) 17:17:47
4) Miroslav Zapletal/Marek Sykora (Zapletal Miroslav Team) 18:02:54
5) Denis Krotov/Dmitry Tsyro (MSK Rally Team) 18:20:09

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan
FIA Cross-Country: Al Attiyah blijft leider