Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan

FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan

Nasser Al Attiyah consolideert zijn voorsprong in de Rally van Kazachstan. Voor Yazeed Al Rajhi was er een welkome hernieuwing met de ritzege na zijn buiteling van gisteren. Ten Brinke en Colsoul vechten nog steeds om de tweede plaats met de Pool Przygonski.

Een ritzege dus voor Al Rajhi met Toyota Hilux Overdrive teamgenoot Al Attiyah op de tweede plaats. Jakub Przygonski en Timo Gottschalk kwamen met de MINI als derde over de lijn en nemen opnieuw de tweede plaats over van Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul.

Er waren 399.24 kilometer af te leggen over een gemengd terrein en een nachtelijke regenbui maakte de zaken er net iets uitdagender op. Duinen, kamelengras, waterplassen en modderige banen zaten in het pakket. Al Attiyah speelde het tactisch en beheerde zijn voorsprong in de tussenstand. Hij stemde zijn rit af op de prestaties van Przygonski en Ten Brinke.

Ten Brinke, bijgestaan door Tom Colsoul, moest uiteindelijk 1’27” toegeven aan de Pool. “We gingen als tweede op de baan en haalden Nasser bij na een goede 100 kilometer“, vertelt de Nederlander. “We gingen als eerste wagen in de duinen maar toen stak hij ons opnieuw voorbij en daarna reden we samen naar de finish. Het was een goede positie voor Tom en mij want we bleven strijden voor de tweede plaats.

Morgen is er de voorlaatste rit in de rally van Kazachstan met 290,19 kilometer. Een etappe die de deelnemers in een lus ten noorden van de bivak in Aktau zal brengen.

(foto: fiacrosscountry /media)

Tussenstand na 4 etappes van 6:

1) Nasser Al Attiyah/Mathieu Baumel (Toyota Hilux Overdrive) in 13u09’33”
2) Jakub Przygonski/Timo Gottschalk (MINI John Cooper Works Rally) in 13u18’16”
3) Bernhard Ten Brinke/Tom Colsoul (Toyota Hilux Overdrive) in 13u19’16”
4) Stéphane Peterhansel/Andrea Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) in 13u44’19”
5) Miroslav Zapletal/Marek Sykora (Ford F-150 Evo) in 14u40’24”

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Al Attiyah blijft leider