Home > Rally > Divers > Rally Marokko: Al Attiyah wint, Colsoul tweede

Rally Marokko: Al Attiyah wint, Colsoul tweede

Nasser Al Attiyah werd de eindwinnaar van de Rally van Marokko. De vijfde en laatste etappe schreef Carlos Sainz op zijn naam.

Carlos Sainz en Cyril Despres kwamen om hun Mini JWC Buggy’s aan de tand te voelen voor de komende Dakar rally. Maar naar werd aangenomen, hielden zij in deze “generale repetitie” een beetje de voet op de rem om de concurrentie niet helemaal te laten zien tot wat zij in staat waren. In de laatste etappe liet Carlos Sainz zich dan eens gaan en pakte de ritwinst.

Voor Nasser Al Attiyah, uiteindelijk zevende in de rit, was het allemaal een beetje academisch. Hij pakt de eindzege in de Rally van Marokko, op een Toyota Hilux van het Belgische team Overdrive.
En er was meer Belgische glorie want Jakub Przygonski en Tom Colsoul werden zeer knap tweede! Geen sinecure in een rally die een deelnemersveld van topkwaliteit telde. Bovendien verzekert het Pools-Belgische duo zich met deze tweede plaats van de FIA wereldbeler in de Cross-Country rally (het vroegere “rally-raid”)

(foto: rallyemaroc.com)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan