Home > VAS > Rittensport > VAS Rittensport herneemt in Merksplas

VAS Rittensport herneemt in Merksplas

Het rittensportseizoen begint volgende zaterdag aan zijn “herfstcompetitie”, lees het tweede deel van het seizoen. Daarbij wordt de draad opgepikt op quasi dezelfde plaats waar einde maart de lange zomerpauze inging: Merksplas.

De laatste controlebladen werden ingeleverd op de avond van 31 maart in Kasterlee. De Titanicrit is ook waarmee de tweede seizoenshelft wordt ingezet, maar wordt nu gehouden onder de noemer “Merksplas”. Bij PAK Antwerpen kunnen ze tellen op voorbeeldig meewerkende gemeentebesturen als het op het organiseren van wedstrijden aankomt. Deze keer gaan de dankwoorden naar de gemeentebesturen van Merksplas, Turnhout en Ravels en daarmee hebben de deelnemers al een idee waar ze de ongeveer 100 kilometer zullen doorbrengen die de rit in petto heeft.

Het vreemde is dat de Titanicrit Merksplas, in dit eerste weekend van oktober, nog maar de helft van het seizoen markeert. En gezien er nog maar twee wedstrijden zijn gereden betekent dat eenvoudigweg dat alles nog mogelijk is en alle kansen wijd open liggen in het kampioenschap!

In “Recreatie” zagen we zeges van Eric Druyts en Greta Van Gompel in de Tierenteynrit en van vader en zoon Bart en Bram Babeliowsky in de Titanicrit Kasterlee. Druyts en Van Gompel (zesde in Kasterlee) staan voorlopig aan de leiding van de tussenstand met 89 punten en worden gevolgd door  Guido Devreker en Sabine Ransbottyn (80 punten) terwijl ook Patrick De Pau en Julien Hooreweghe met 80 punten niet ver achterop liggen. Maar er zijn nog 200 punten te pakken en dus heeft iedereen nog volop alle kansen voor het grijpen. Wie zien we opstaan in Merksem?

In “Toerisme” zijn het Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans die de voorlopige leiderspositie in de puntenstand innemen met 88 punten. Maar ook hier liggen Guy Agten en Dominiek Seynaeve (84 punten) en Jan Eysermans en Wim Poulmans (80 punten) vlakbij. Ook hier zijn er nog vier wedstrijden en dus vier kansen om het klassement op zijn kop te zetten!

De moeilijkste klasse “Sport” is voorlopig het domein van Nick Vanoverschelde en Anja Seynaeve. Zij hebben met hun 91 punten een kleine voorsprong op Jozef Verstegen en Luc Van den Bogerd (76 punten). Ook hier nog vier ritten te gaan en vier mogelijkheden om nog alle kansen te gaan. Bij voorbaat de routiniers als Patrick Holemans en Johnny Champagne, Paul en Sander Van den Wyngaert, Leo en Inge Rackham uitsluiten, zou wel eens een ernstige fout kunnen zijn.

Zaterdag 6 oktober zullen de wagens met de vroegste startnummers zich op weg zetten vanuit het wedstrijdcentrum dat gelegen is “In ’t Hofke”, in Hoekeinde 28, Merksplas. Er zijn twee delen voorzien in de rit en omstreeks 23u40 verwacht men de vroegste finishers op het eindpodium te zien. Na middernacht kunnen we dan definitief de eerste seizoenshelft van 2018 schrappen in de rittensport.

(vas pers/foto:wb)

You may also like
VAS: Garnalenrit in RAC stijl
VAS terugblik: Titanicrit Kasterlee
VAS: mooi verdeelde uitslag in Titanicrit
De autosport dit weekend