Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We staan voor een eerste echt druk autosportweekend en dat ritme zal de komende maanden zeker worden aangehouden. De aandacht in ons land gaat zonder meer uit naar de vierde manche van het WRC, op het prachtige eiland Corsica, waar Thierry Neuville voor het eerst sinds Sardinië vorig jaar weer wil winnen. 

Maar wereldkampioenschappen zijn er ook elders, want de F1 strijkt neer in Bahrein, waar overigens ook de F2 aan het seizoen begint. Ook in de F2 vinden we geen Belgische rijders en teams. Na de wedstrijd volgen overigens ook nog eens F1-testdagen voor jonge rijders, waaronder Mick Schumacher.

In Argentinië zijn we toe aan de tweede MotoGP van het seizoen, terwijl in Laguna Seca (Californië), de Intercontinental GT Challenge, het WK voor GT3’s zeg maar, ook aan zijn tweede manche toe is. Dries Vanthoor, Fred Vervisch (Audi), Maxime Soulet (Bentley) en Bertrand Baguette (Honda) vertegenwoordigen er ons land. Nog GT3’s vinden we in Mugello waar de Creventic Series voor het eerst in Europa racen, met een 4-uursrace op vrijdag en een 8-uursrace op zaterdag.  

In eigen land starten de competities van de BGDC, de C1 en 2PK en de Historics op Circuit Zolder aan het autosportjaar 2019. De regionale autosport houdt het bij de wedstrijd VAS Rittensport in Kasterlee.

http://www.autosportwereld.be/2019/03/25/wrc-corsica-neuville-blikt-vooruit/

(foto: fiaformula2)

You may also like
IGTC Kyalami: WRT pakt de dubbel
IGTC Kyalami: Mercedes op pole, WRT op twee en drie
In een notendop: DTM en IGTC
IGTC Kyalami: Vanthoor topt eerste vrije sessie