Home > VAS > Rittensport > VAS terugblik: Titanicrit Kasterlee

VAS terugblik: Titanicrit Kasterlee

De Titanicrit versie Kasterlee zit erop. En dat betekent meteen ook dat het “lenteseizoen” van de rittensport achter de rug is. Vreemd maar waar want pas met de Garnalenrit op…26 oktober trekt het rittensportseizoen zich weer op gang!

Maar dat maakte de zaak natuurlijk niet van al de deelnemers die aan de start stonden van de Titanicrit in Kasterlee. Een klassieke rit. Dat mocht duidelijk wezen. En getrouw de Antwerpse traditie ook zonder vergezochte valletjes en langs een parcours dat enkele typische monumenten uit de wereld van PAK Antwerpen passeerde zoals het Ligahof en het Glosso rallycrossterrein. Dat alles weerspiegelde zich dan weer in de uitslag waar de routiniers het goede weer maakten en de foutenlast eerder laag bleef. Het territorium werd door de toppers al afgebakend bij het ronden van het langere eerste deel, over een ideale rijtijd van 153 minuten. Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez schoven aan als voorlopige leiders in Toerisme, op de hielen gezeten door Eysermans en Poulmans, eveneens met nul punten! Eenzelfde scenario in recreatie waar Bart en Bram Babeliowsky leidden met een nulscore, net als Duerinckx en Jacobs terwijl in Sport Guy en Olivier Dupont, Leo en Inge Rackham op afstand hielden. Er kwam dan nog een tweede korter deel maar de rangschikking bleef nagenoeg ongewijzigd. Nagenoeg dus want in een deel waar weinig fouten werden gemaakt moesten Vanneste en Crombez uiteindelijk de zege laten gaan naar Jan Eysermans en Wim Poulmans met de Subaru Impreza GT. Idem dito in Recreatie waar David Duerinckx en Tom Jacobs voor RTB nog de winst pakten voor Bart en Bram Babeliowsky (allen op Opel Astra). Enkel in Sport hielden vader en zoon Dupont met de Impreza GT vast aan hun leidersplaats, voor vader en dochter Leo en Inge Rackham. En zo kreeg iedere provincie wel iets en zagen we enkel tevreden gezichten.

(vas/foto: Marc Keyenberg)

DIXIT

Han De Bock, wedstrijdleiding
Dit was de laatste keer dat we deze rit organiseerden”, liet Han verrassend weten bij de prijsuitreiking. Maar geen nood, want er volgde goed nieuws. “We geven graag de fakkel door aan een andere equipe. Vanaf volgend seizoen zullen Jan Eysermans en Wim Poulmans het parcours uittekenen!

Jan Eysermans, winnaar klasse Toerisme
We hebben gesukkeld met een visgraat in de navigatie. Daarin kan je geen fouten maken want er zijn geen aanknopingspunten. Dus je moet er wel doorheen. Dat was voor ons het kantelpunt. En verder werd het op tijd beslist want alles lag zeer dicht bij elkaar. Het was dan ook de laatste keer dat we deze rit reden want vanaf volgend seizoen zijn wij de nieuwe parcoursuitzetters!”

Olivier Dupont, winnaar klasse Sport
Er was een bepaalde situatie die het beslissende moment vormde. Ik had er me vorig seizoen aan laten vangen. Eenzelfde situatie zat er dit jaar opnieuw in, maar op een andere locatie. Maar ik had het deze keer gezien en ik wist dat de anderen dit niet hadden gezien en toen wist ik dat we naar de winst gingen. De stukken onverhard stoorden me niet. Dat maakt deel uit van de ervaring. Je hebt niet dikwijls de kans om over dat soort baantjes te rijden dus daar moet je nu van profiteren. Daarom houden we ook van deze sport.

 

DE TECHNISCHE FICHE

Organisatie: PAK Antwerpen
Datum: 30 maart 2019
Overzicht: 2de manche van het VAS Regionale kampioenschap rittensport, klasses Recreatie, Toerisme en Sport. De wedstrijd komt eveneens in aanmerking voor het PAK provinciaal kampioenschap van Antwerpen.
Deelnemers: aan de start: 62, geklasseerd: 62
Meteo: Mooi en helder weer
Parcours: Geheim parkoers van ongeveer100 kilometer, verdeeld in twee delen met start en aankomst aan De Notelaar, op de Kattenberg in Kasterlee; af te leggen aan een gemiddelde snelheid van 25 km/u met passages in Kasterlee, Retie, Oud-Turnhout en Arendonk.

De koplopers

  • in klasse Recreatie:
    deel 1: Bart Babeliowsky-Bram Babeliowsky; deel 2 tot finish: David Duerinckx-Tom Jacobs
  • in klasse Toerisme:
    deel 1: Sebrecht Vanneste-Jurgen Crombez; deel 2 tot finish: Jan Eysermans en Wim Poulmans
  • in klasse Sport:
    deel 1 tot finish: Guy Dupont-Olivier Dupont

EINDUITSLAG (podium per klasse):

Recreatie: 1. Duerinckx David-Jacobs Tom 20 punten, 2. Babeliowsky Bart-Babeliowsky Bram 22 punten, 3. Claas Marcel-Heijlen Annita 33 punten…
Toerisme: 1. Eysermans Jan-Poulmans Wim (Subaru Impreza) 1 punt, 2. De Cnodder Jelle-Huysmans Jonathan 1 punt, 3. Van Der Auwera Joris-Van der Auwera Lars (BMW) 2 punten…
Sport: 1. Dupont Guy-Dupont Olivier 40 punten,  2. Rackham Leo-Rackham Inge 137 punten, 3. Holemans Patrick-Champagne Johnny 170 punten…

 

You may also like
VAS: Garnalenrit in RAC stijl
VAS: mooi verdeelde uitslag in Titanicrit
De autosport dit weekend
VAS: vooruitblik Titanicrit