Home > VAS > Rittensport > VAS: Garnalenrit in RAC stijl

VAS: Garnalenrit in RAC stijl

Al sedert enige jaren trekt Autoclub Noordzee de Engelse kaart, een evocatie zo u wil van de RAC Rally en de typische bosetappes… maar dan op z’n Vlaams. Ook in 2019 pakken ze uit met de Garnalenrit, een pure navigatierit.

foto’s: W.Bouchez

Parcoursuitzetter Bjorn Vanoverschelde haalt ook in deze editie zijn stokpaardje te boven: eenvoudige roadbooks met passages op verlaten wegen en avondlijke herfstritten door donkere bossen. De startplaats in Wingene dicteert dat het de Beernemse bossen zullen worden in het mooie Brugse Ommeland. Maar eerst worden de deelnemers op pad gestuurd in een meer gekende omgeving: die van Tielt, de TAC Rally, de Molen Classic en meer van dat fraais. Er komt een nieuwe openingsetappe in de buurt van de Poelberg te Tielt, met de typische smalle wegeltjes, heuvel op en heuvel af. Het wordt een onmiddellijke scherprechter van 50 kilometer! De exacte passagepunten en de geplogenheden van het roadbook worden uiteraard zo lang mogelijk geheim gehouden.

De “RAC” formule met de nachtelijke bosetappes slaat aan. Wacht dus niet te lang meer. Niet voor niets slaat de Garnalenrit al een tijdje alle deelnemersrecords, en dat lijkt deze keer niet anders te worden. “We zitten nu al aan een zeventigtal deelnemers”, liet AC Noordzee voorzitter Pieter D’Hoore weten. “Hou er dus rekening mee dat we daar nog een tiental inschrijvingen zullen aan toevoegen maar opgelet, want vol is vol! Indien we, rekening houdend met de omstandigheden en de timing, menen het maximum aantal inschrijvingen te hebben bereikt dan zal de deelnemerslijst worden gesloten. Mis de gelegenheid dus niet want spijt komt te laat!”

De rit van een goede 100 kilometer wordt opgesplitst in twee delen. Start en finish bevinden zich aan de kerk, in het centrum van Wingene. Het Gemeenteplein in 8750 Wingene, het is niet moeilijker dan dat. Opletten wel want er is een afzonderlijk wagenpark en startpark. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 26 oktober om 19u00, de finish is voor de eerste wagens voorzien rond 23u30.

(persbericht)

You may also like
VAS terugblik: Titanicrit Kasterlee
VAS: mooi verdeelde uitslag in Titanicrit
De autosport dit weekend
VAS: vooruitblik Titanicrit