Home > VAS > Rallycross > VAS Rallycross: seizoensfinale komt eraan

VAS Rallycross: seizoensfinale komt eraan

We kennen al de kampioenen in de klasse A en in de Promotieklasse. Het is nu nog wachten op de ontknoping in de klasse B.

Lang zal dat niet duren want al op zaterdag 6 oktober staat de volgende wedstrijd van het VAS regionale kampioenschap er aan te komen. Het wordt de telkens zeer gesmaakte “finale”, traditioneel gehouden op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

Klasse C (promotie): wie pakt zilver en brons?

Rudi Loodts won op een loodzwaar Glosso circuit, dat door de zware regenval bij momenten erg moeilijk berijdbaar was geworden, de vorige race en nam daarmee elke verder twijfel over de titel in “promotie” weg. De rijder uit Kasterlee had zich al van bij aanvang van dit jaar  opgeworpen tot titelkandidaat bij uitstek. Devlin Thijs maakte dat hij toch nog moest wachten tot de voorlaatste race voordat hij de beker mee naar huis mocht nemen.
Nu blijft er nog de vraag wie het zilver en het brons mogen ontvangen. Devlin Thijs in de Opel Corsa en Wim Van Tiggelen in de Peugeot 205 zullen dat nu onderling moeten gaan uitmaken. Thijs heeft immers vierentachtig punten achter de naam staan. Van Tiggelen telt drie eenheden minder. Eventueel kunnen Anthony Lauwers in de Opel Astra of Eddy Vandepas in de Peugeot 205 nog een kleine rol gaan spelen op het snelle Duivelsberg circuit en dat maakt het allemaal nog spannend.

 Klasse B (+1600cc): Leysen, Kemps of Driesen?

 Andy Leysen in de BMW M5 was al goed op weg om zich als nieuwe kampioen klasse B te gaan kronen. Maar op Glosso kwam hij in de problemen, liet de motor afslaan en moest daarna nog knokken om zich in de finale te hijsen. Hij moest immers langs de B-finale naar de staart van het startveld en zag in de A-finale Thomas Weltjens met de kleine Opel Corsa naar een verrassende zege gaan. Jan Driesen in de BMW Compact redde de meubelen met een derde plaats maar regerend en meervoudig kampioen Jonas Kemps moest vroegtijdig aan de kant met oliedruk problemen. Leysen heeft momenteel nog steeds de beste papieren in handen, maar met 102 punten staat hij slechts zes punten voor op Jonas Kemps en tien eenheden op Jan Driesen. De beslissing zal hoedanook moeten vallen op 6 oktober!

 Klasse A (-1600cc): wie wordt vicekampioen?

 Didier Dexters kroonde zich al twee races geleden tot kampioen in de klasse tot 1600cc. Dexters beleefde een uitstekend seizoen en sloot vorige keer in lastige omstandigheden op Glosso nog maar eens een weekend af als winnaar op de Toyota MR2.
Achter hem is de strijd echter nog niet gestreden. Davy Wijnants in de Seat Ibiza wist  tijdens de vorige wedstrijd heel knap als tweede over de meet te gaan en staat in de tussenstand op een tweede plaats met tachtig punten. Ben Lenaerts in de Honda CRX liet de vorige race aan zich voorbij gaan, maar de Zutendalenaar volgt wel op een voorlopige derde positie met vijfenzeventig punten. Benny Demandt (wiens motor vorige keer vroegtijdig de geest gaf) volgt samen met Rens van der Linde op een gezamenlijke vierde plaats. Het kan hier nog best spannend worden wanneer je weet dat vier piloten de handdoek zullen opnemen voor de ere plaatsen.

(vas pers)

You may also like
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross
VAS RX: de terugkeer naar Duivelsberg
VAS terugblik: Glosso Rallycross