Home > #Hoofdnieuws > Slalom: Jelrik Suffeleers is kampioen

Slalom: Jelrik Suffeleers is kampioen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Jelrik Suffeleers is de nieuwe VAS regionale slalomkampioen. In het Limburgse Kinrooi had Suffeleers voldoende aan een tweede plaats om de titel binnen te halen.

De winnaar van de dag werd Jörgen Draelants, de uittredende kampioen, die na een sabbat van een jaar nog eens zijn verschijning maakte. Jörgen Draelants had twee reeksen met wat foutjes nodig om weer zijn niveau van voorheen te bereiken en zette in de derde reeks een 1:12.644 als referentietijd neer. De dichtste achtervolgers bleven op twee seconden afstand. In de vierde en laatste reeks deed hij er nog een schepje bovenop en sloot af met 1:11.600

Voor de titelpretendenten werd het zaak de beste achter Draelants te worden. Voor Dirk Smets, die nochtans op dezelfde rode Mini Alora als Draelants reed, lukte echter niets op deze zondag. Smets tornde nog steeds de pech mee van de vorige week, toen hij in de regen Suffeleers met zijn droge run in Torhout niet meer kon bijhouden. Dirk tikte in Kinrooi in elke reeks minstens een poortje en dat resulteerde in een 7de eindplaats, met 1:18.838. Weg titel…

Voor Jelrik Suffeleers ging het beter. Hij zat van bij aanvang in zijn ritme, en zette zijn beste tijd van 1:14.6 in de allereerste reeks. Het leverde hem uiteindelijk de 2de plaats en de regionale titel op. “Ik heb me vandaag heel beheerst en rustig kunnen houden“, vertelde Jelrik. En dat was in deze finale misschien wel de sleutel tot het succes.

Vermelden we nog dat Gunther Luckermans, op een standaard Citroën C1, de promotiechallenge won. Het is het deel van de competitie voor de debutanten of rijders met weinig competitie-ervaring.

(foto’s: P.Claesen)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/PCG_5226.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/PCG_5563.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS: terugblik Slalom van Kinrooi
VAS: Jürgen Ribbens is terug
VAS: Houtlandslalom start het schooljaar
VAS Slalom: Van Kerckhove kampioen