Home > #Hoofdnieuws > Belcar: DVB Racing op weg naar titel, VDW Motorsport, AR Performance en Gilles Magnus al kampioen!

Belcar: DVB Racing op weg naar titel, VDW Motorsport, AR Performance en Gilles Magnus al kampioen!

Het Racing Festival, de vijfde manche van het Belcar Endurance Championship is achter de rug en dat betekent dat er ons enkel nog de finale in Zolder, op 21 oktober rest. In de diverse kampioenschappen is de toon gezet, alleen in Belcar 3, de klasse voor de GT4-wagens is het nog echt spannend. Algemeen leidt Russel Racing by DVB RACING en als het team uit Willebroek de zaken beheerst aanpakt, lijkt een eerste titel dichtbij. Hun jonge rijder, Gilles Magnus is al zeker van de Junior titel.

Russel Racing by DVB RACING verloor in Spa in de slotfase door een inbreuk op de normtijd weliswaar de zege aan Deldiche Racing, maar dat team speelt in het kampioenschap geen rol van betekenis meer. In het kampioenschap leiden Hans en Frank Thiers, uiteraard samen met Jeffrey van Hooydonk en Gilles Magnus met 13,5 punten voorsprong op de Porsche van Belgium Racing en ze tellen 17,5 punten meer dan de merkgenoten bij Norma, van het Aqua Protect Racing Team, de regerende kampioenen. Ook VDW Motorsport, met 157 eenheden komt mathematisch nog voor de titel in aanmerking en dat met nog 37 punten maximaal te verdienen. Indien Russel Racing by DVB RACING in Zolder derde wordt algemeen en in de klasse, dan is de titel binnen.

Belgium Racing kan dus nog kampioen worden en het team van Patric Derdaele is sowieso op weg naar de titel in de Belcar 1, want een achtste plek in de klasse op Circuit Zolder volstaat. Ook de Porsche Endurance Cup lijkt naar Dylan Derdaele en Nicolas Saelens te gaan, al moet de race uiteraard eerst nog gereden worden.

Kampioenenbal in Belcar 4, Belcar 5 en Junior Trophy.

In Belcar 2 kan enkel het Aqua Protect Racing Team – in Zolder met Bouillon-Goossens-Vervisch – Russel Racing by DVB RACING, nog van de titel houden. Uitrijden zou voor de mannen uit Willebroek echter moeten volstaan. Gilles Magnus is trouwens nu al winnaar van de Junior Trophy.

Zeker van de titel is ook VDW Motorsport in Belcar 4, met een straat voorsprong op G&R Motorsport. Ron Van de Water, Nico Vangeel, Pascal Deckers en Edwin Beyers bezorgen de BMW Z3M dus een mooie bekroning. Nog een titel is er in Belcar 5 voor AR Performance en Nicolas Hermans, Cédric Baeten en Olivier Hertsens. Ook zij mogen de champagne nu al ontkurken.

GT4 razend spannend

Enkel in Belcar 3 is het nog nagelbijten. SRT leidt daar de dans met Vandierendonck, Vannerum en Teunkens, maar de mannen in de Mercedes zien maar liefst drie andere teams op korte afstand volgen: KDW Racing, SBM Racing by SRT en PG Motorsport. Met een verschil van amper 15 punten tussen de leider en de nummer vier in de tussenstand is er nog niets beslist, iets wat uiteraard ook voor de GT4 Endurance Trophy geldt. Ook daar zal het wachten worden tot de finish om de laureaten te kennen.

Vermelden we nog dat Ines Lammens nog steeds leidt in de Ladies Trophy met zes punten meer dan Kata Bozo en dat de organisatie over deze stand van zaken niet heeft gecommuniceerd.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters