Home > VAS > Slalom > VAS: terugblik Slalom van Kinrooi

VAS: terugblik Slalom van Kinrooi

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Aan alle liedjes komt een einde. Zo ook aan het slalomseizoen 2019. In Kinrooi konden de deelnemers het nog een keer tegen elkaar opnemen, in wat zich aankondigde als een zeer open wedstrijd.

foto: (c) Peter Claesen

Inderdaad, de nieuwbakken kampioen, Van Kerckhove, was niet aanwezig en dat betekende dat er heel wat zegekandidaten naar voren traden. Zoals vicekampioen 2019 Jelrik Suffeleers, die met de Suzuki Capuccino dicht bij de winst kwam maar op vier tienden van een seconde strandde. Dirk Smets kon met de Mini Alora rekenen op de aanwezigheid van “teambaas” Albert Draelants. Het gaf hem vleugels, of althans toch al nieuwe bandjes… Die gingen erop in de ochtend, op vochtige baan en de tijden volgden. Smets had natuurlijk ook nog zijn kans te gaan in de L-slalom Challenge, een competitie die drie Limburgse en drie Luikse slalomwedstrijden verzamelt in een apart klassement. Maar dan had hij wel de zege nodig want ook uitdagers Bernard Wilmet (Peugeot 104) en Jos Bronckart (Renault Clio) waren van de partij. Die kon Smets achter zich houden maar in de derde en laatste reeks kwam Suffeleers dichterbij stormen. De zege was echter een feit voor Dirk Smets die 0,436 seconde overhield op Suffeleers.

Het parcours werd lichtjes gewijzigd en de snelle passages verrasten er meer dan één. Er werd dan ook danig paaltjes getikt door de rijders. Jos Bronckart vertrok in reeks 1 met een open achterklep op de Renault Clio, tikte in reeks 1 en reeks 2 maar vestigde zich in de derde reeks definitief op de derde podiumtrede. Jonathan Herchuée bleef ook niet foutloos, maar hij verbeterde zich tot een vierde eindplaats met de Mini Clubman. Een andere rijder die vele hoofden deed draaien was John Clement. De Nederlander zette zijn DAF 33 Marathon uit de “standaard” klasse 1 op een uitstekende achtste plaats. Het doek viel dus over seizoen 2019 maar nu al kijken sommigen reikhalzend uit naar het volgende seizoen. De promotieklasse bracht immers een mooi contingent aan “nieuwelingen” en die staan nu al te trappelen van ongeduld om volgend jaar de degens te kruisen met de gevestigde orde.

Dirk Smets, winnaar Slalom van Kinrooi: In de laatste slalom van het jaar mocht ik dan toch eens winnen! Blij dus, want uiteindelijk stond ook Jelrik Suffeleers aan de start, ik kon dit jaar van hem nog niet winnen, net als Jos Bronckart.  Albert Draelants was er ook en dat geeft toch altijd iets meer aan druk. Hij kent zijn wagen natuurlijk beter dan wie ook. Een fantastische wagen. Buiten de cardan in Torhout kende ik dit seizoen geen pech. Maar ik rij er dan ook naar. Deze wagen verdraagt geen bruusk gedrag. De afstelling werd iets aangepast en mijn rijstijl is er vlotter op geworden. De bedoeling was een titel te winnen. Die heb ik nu de L-Slalom Challenge. In het VAS kampioenschap was Dominique Van Kerckhove ijzersterk. Hij was dit seizoen gewoon veel beter!

Ruben Willem, winnaar Promotiechallenge: Een goede slalom, met de zege in de promoklasse. Ik begin stilaan uit te kijken naar volgend seizoen en de klasse 3. Daar zou ik in uitkomen, misschien met de Mazda MX-5, heel misschien met iets anders. Maar ik moet de kosten binnen de perken houden. Zelf heb ik thuis ook maar een garage en een krik. Veel mechanische mirakels kan ik dan ook niet verrichten. Onlangs startte ik wel met een cursus mechaniek om beter te weten wat er allemaal gaande is.”

(persbericht)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.26.4″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/Clipboard01-4.jpg” _builder_version=”3.26.4″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS: Jürgen Ribbens is terug
VAS: Houtlandslalom start het schooljaar
VAS Slalom: Van Kerckhove kampioen
VAS: Van Kerckhove ongenaakbaar in slalom van Houthalen