Home > #Hoofdnieuws > WRX: Johan Kristoffersson volgt zichzelf op

WRX: Johan Kristoffersson volgt zichzelf op

De Zweed Johan Kristoffersson werd zonet in Austin, Texas, voor de tweede opeenvolgende maal Wereldkampioen Rallycross. Om absolute zekerheid te hebben moest Kristoffersson minstens een vijfde stek halen in zijn halve finale, maar de rijder deed meer met zijn Volkswagen Polo door na zijn teamgenoot Petter Solberg tweede te eindigen in zijn halve finale. Daarmee was de titel binnen.

Met de titel op zak mocht Kristoffersson vanop rij twee ontspannen de finale aanvangen. Op de eerste rij stond zijn teammaat en -baas Solberg met naast hem de Zweed Mattias Ekström (Audi). Sébastien Loeb (Peugeot) nam beslag op een plek naast Kristoffersson op rij twee en helemaal achteraan stonden de Zweed Timmy Hansen (Peugeot) en de Noor Andreas Bakkerud (Audi). Petter Solberg nam in de start de normale route gevolgd door Bakkerud en leidde meteen en toonde daarmee zijn goeie vorm van het ganse weekend. De andere vier kozen vanuit de start meteen voor de jokersectie, dat viertal werd geleid door Kristoffersson. Solberg reageerde meteen door ook te jokeren en toen even later ook Bakkerud dat deed kwam Solberg opnieuw aan de leiding, een eerste plaats die hij niet meer uit handen leek te geven. Maar in de eindfase ging “Hollywood” alsnog in de fout waarbij Kristofferson optimaal kon profiteren door zo naar zijn negende overwinning van het seizoen te rijden. Solberg bezorgde VW een één-twee. Na de Polo’s kwam Bakkerud voor Audi als derde over de finish, op de hielen gezeten door Loeb met de Peugeot 208.

Het WK komt over twee weken opnieuw naar Europa via het Duitse Buxtehude voor de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen.

Americas Rallycross: Speed (ARX) en Martell (ARX2) kampioen
Op het Circuit of the Americas waren er ook de laatste wedstrijden van het Amerikaanse Rallycross. Bij de Supercars (ARX) was het Scott Speed die met de VW Beetle kampioen werd. In Austin moest Speed de overwinning wel aan zijn teamgenoot Tanner Foust laten. In ARX2 (RX Lites) won Alex Keyes de laatste wedstrijden maar was het Conner Martell die het kampioenschap won.

(foto J Dingenen / Kristoffersson na zijn winst in Riga)

You may also like
WK Rallycross: Viktor Vranckx en Johan Kristoffersson kampioen
Extreme E: Rosberg Xtreme in zee met Johan Kristoffersson
WRX: Johan Kristofferssons 11de overwinning, Oliver Eriksson kampioen in RX2
WRX: Loeb leidt in Zuid-Afrika