Home > #Hoofdnieuws > WRX: Loeb leidt in Zuid-Afrika

WRX: Loeb leidt in Zuid-Afrika

Op de “Killarney International Raceway” in Kaapstad werd vandaag de eerste dag van de twaalfde en laatste ronde van het WK Rallycross afgewerkt. Het is de Fransman Sébastien Loeb die met de Peugeot 208 als leider de nacht ingaat.

Loeb was de snelste in de eerste reeks van de dag en bleef daarbij zijn teamgenoot bij Peugeot Sport, de Zweed Timmy Hansen, voor. In diezelfde reeks was het de Noor Andreas Bakkerud die voor Audi een derde tijd op de tabellen zette. Eerste Volkswagen-rijder was Petter Solberg op plek vier. De Zweed Johan Kristoffersson, reeds wereldkampioen sinds de manche in Amerika eind september, had problemen met zijn Polo in reeks één en kwam niet verder dan een zestiende tijd. Maar in de tweede heat zetten de Volkswagen-rijders Kristoffersson en Solberg orde op zaken door naar een één-twee te snellen. De Zweed Mattias Ekström volgde met een derde tijd.
Loeb blijft nog net leiden maar voelt de hete adem van Petter Solberg en Timmy Hansen in zijn nek.

In de klasse RX2 is er de strijd om de titel tussen de OMSE-teamgenoten Oliver Eriksson en onze landgenoot Guillaume De Ridder. De Ridder doet wat hij moet doen, en is na twee heats tweede na twee derde tijden. Het is de Noor Ben-Philip Gundersen die bovenaan prijkt. Maar De Ridder kijkt uiteraard vooral naar de prestatie van kampioenschapsleider Eriksson, die jammer genoeg voor onze landgenoot net achter hem staat in de voorlopige rangschikking.

Zondag zijn er nog twee reeksen alvorens de laatste (halve) finales van dit seizoen worden afgewerkt.

(foto fiaworldrallycross.com)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium