Home > Circuit > Belgian GT4: Tweemaal pole voor SRT + reacties

Belgian GT4: Tweemaal pole voor SRT + reacties

William Tregurtha heeft de pole behaald voor de eerste race van de GT4 European Series op de Nürburgring. De #55 HHC Ginetta haalde het van de #104 PROsport Porsche van Alexander Mies en Mike David Ortmann. In de kwalificatie voor race 2 zette Ortmann met de Porsche de snelste ronde neer, goed voor de pole in race 2. In de Belgium GT4 Cup start de #31 SRT Mercedes met Gilles Magnus en Bas Schouten tweemaal vanaf de pole.

Race 1 gaat vandaag om 16u55 van start, met de #35 CMR BMW die vertrekt vanaf de derde plaats. Bas Schouten zette de negende chrono neer algemeen. De Mercedes was net iets sneller dan de #37 3Y BMW van Stephane Lemeret op tien. Nicolas Vandierendonck reed de 34ste tijd, goed voor de derde startplek in de GT4 Belgium Cup.

In race 2 (morgen om 10u05) start de #10 McLaren vanaf de tweede plaats, de #111 RN Vision STS BMW vanaf de derde. Gilles Magnus reed de achtste tijd algemeen met de #31 SRT Mercedes. Jamie Vandenbalck start tweede bij de Belgen met de #38 3Y BMW en nieuwkomer Mathieu Detry derde met de #100 Jac Audi.

Hierbij ook enkele reacties uit de paddock, met onder meer rookie Laurent Jaspers, een echte nieuwkomer in de GT4.

Laurent Jaspers, #100 Jac Audi: “Ik ben gepassioneerd geweest door autosport, maar eerst heb ik geruime tijd offroad gereden, met deelnames aan de rallyraids van Marokko, Egypte en Tunesië om er enkele op te noemen. Dan is de VW Fun Cup gekomen en nu dus de GT4. Maar op mijn 45ste ambieer ik geen profcontract meer, mijn bedoeling is om me goed te amuseren en progressie te maken.

Eric De Doncker, #98 Motorsport98 Ford Mustang: “Onbestuurbaar, de BoP is gewoon niet goed, we hebben geen vermogen en wegen te veel. De Mustang is compleet onderstuurd en ik kan geen fatsoenlijke ronde afleggen.

Nicolas Vandierendonck, #38 SRT Mercedes: “Ik heb goede kwalificaties gereden, want ik doe het hier dit weekend alleen in de Mercedes van SRT.”

You may also like
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
In een notendop: ADAC GT – FFSA GT4 – GT2 European – Alpine Europa Cup
GT European Series: magere startgrid
GT4: SRT opent met dubbelzege en podiumplaats