Home > #Hoofdnieuws > Circuit Zolder … voor onbepaalde duur

Circuit Zolder … voor onbepaalde duur

Circuit Zolder kan weer op beide oren slapen. Ondanks het feit dat er maar liefst 132 schriftelijke bezwaren werden ingediend heeft de Limburgse deputatie gisteren de vergunning voor Circuit Zolder vernieuwd, zo lezen we in ‘Het Belang van Limburg’.

Voor onbepaalde duur

Zowel de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie als het college van Burgemeester en schepenen van de gemeente Heusden-Zolder alsook nog een aantal andere instanties gaven Circuit Zolder een gunstig advies. Volgens de actuele wetgeving wil dit zeggen dat Circuit Zolder een contract beet heeft voor onbepaalde duur.

Voor- en tegenstanders

132 schriftelijke bezwaren werden er ingediend om te verhinderen dat gedeputeerde Ludwig Vandenhove de vergunning zou goedkeuren. “Ik kan de buurtbewoners van het circuit wel begrijpen, maar dit dossier is belangrijk voor zowel de gemeente als de provincie,” zegt Vandenhove. “We moeten er niet alleen voor zorgen dat de hinder voor de buurt zo beperkt mogelijk blijft, maar ook de communicatie moet optimaal verlopen.

De meningen in de buurt zijn verdeeld. Klagers en zagers heb je overal, maar het leuke is ook dat een aantal buurtbewoners de vereniging ‘Pro Circuit Zolder’ hebben opgericht en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Van en voor iedereen

Ook Sven Pribylla is in zijn nopjes. “We zijn blij dat de vergunning werd afgeleverd en dat we weer verder kunnen doen. We kunnen onze plannen nu uitwerken, projecten starten die niet alleen het circuit ten goede komen, maar ook meer werkgelegenheid kan scheppen, jobs die kunnen ingevuld worden door mensen van de streek. Je kan er van op aan dat we alles in het werk zullen stellen om de dialoog met de buurt zo optimaal mogelijk te houden en dan wacht Circuit Zolder nog een mooie toekomst,” besluit de directeur van het circuit.

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny