Home > Circuit > In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series

In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series

  • FFSA GT4 – Het was niet de Audi van Sainteloc maar de Aston Martin van AGS Events, bestuurd door het duo Gomar-Parisy, die na een bloedstollend einde als eerste over de meet kwam. De eerste Belgische deelnemer was Antoine Potty (Toyota), die zevende eindigde. De SRT Mercedes werd zestiende, terwijl Stéphane Lémeret (Alpine) achttiende werd.
  • ADAC GT – De winst was voor de Zakspeed Mercedes van Gounon-Walilko. Het podium werd verder aangevuld door de Mercedes van Stolz-Engel en de Porsche van Engelhart-Preining. Charles Weerts en Dries Vanthoor kenden pech en haalden met hun WRT Audi de finish niet.
  • DTM Trophy – Met nog vijf minuten te gaan werd de race onderbroken vanwege de regenval en olie op het circuit. Bij de herstart zat het veld dicht bij elkaar en kwam onze landgenoot, Nico Verdonck (Toyota), op een bepaald moment tweede te liggen. De winst was echter voor de BMW van Green. Verdonck belandde net niet op het podium en werd uiteindelijk vierde.
  • Alpine Europa Cup – Het was opnieuw Ugo De Wilde die als eerste over de eindmeet kwam. Hij eindigde voor Lilou Wadoux en Jean-Baptiste Mela, die beide binnen de seconde volgden. Philippe Bourgois werd knap tiende, terwijl Stéphane De Groodt twaalfde werd.
    (Foto:  © Facebook – Alpine Elf Europa Cup)
  • 24H Series – Het tweede deel van de twaalf uur race vond vandaag plaats. De winst van dit tien uur durend gedeelte was voor de Herberth Motorsport Porsche. AC Motorsport werd met hun Audi TCR achtste algemeen en tweede in de TCE-klasse.
You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters