Home > Circuit > In een notendop: DTM – EK F3 – ADAC GT

In een notendop: DTM – EK F3 – ADAC GT

  • René Rast en Audi wonnen probleemloos race 1 van de DTM op de Nurburgring. Voor Rast was het de tweede zege van het seizoen. Hij won voor Bruno Spengler (BMW) en Gary Paffett (Mercedes). Morgen zondag is er de tweede race van het DTM weekend.
  • In het Europese kampioenschap Formule 3 haalde Mick Schumacher zijn vierde overwinning. Schumacher (Prema) startte in de wedstrijd, die in het voorprogramma van de DTM stond, vanop pole en won voor zijn teamgenoot, Rus Shwartmann, en puntenleider Dan Ticktum (Motopark). Ticktum blijft ruim leider, voor Schumacher.
  • Porsche fabrieksrijder Timo Bernhard, samen met Kevin Estre, reed vanaf pole naar de zege in de eerste race voor de ADAC GT Masters op de Sachsenring. Het KÜS Team75 won voor de Montaplast Land-Motorsport Audi met Sheldon en Kelvin van der Linde, en de Zakspeed Mercedes van Kim Luis Schramm en Nicolai Sylvest. Adrien De Leener werd 17de in de andere Küs Porsche. Verder waren er de 21ste plaats voor Dries Vanthoor (EFP-TECE Audi) en de 23ste plaats voor Frederic Vervisch (Aust-Audi). Morgen is er nog race2.


(foto: ADAC GT Masters)

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM