Home > #Hoofdnieuws > F4: Arthur Leclerc aan het feest

F4: Arthur Leclerc aan het feest

De Belgen zijn aan de slag in Magny-Cours, de voormalige Franse F1-omloop. Daar is het Franse F4 kampienschap te gast met een weekend bestaande uit drie wedstrijden.

Deze voormiddag verzilverde de Caio Collet zijn pole position op Magny Cours tijdens de eerste race van het Franse F4 weekend daar. Hij won voor Theo Pourchaire en Adam Eteki.

De Belgen moesten genoegen nemen met de troostprijzen, en die waren er in de eerste plaats voor Esteban Muth, die besloot op een vijfde positie. Hij voerde een Belgisch pelotonnetje aan met Ulysse De Pauw (zesde) en O’Neill Muth (zevende). Baptiste Moulin eindigde op de twaalfde positie. Ugo De Wilde viel uit in de zesde ronde.

In de tweede race, gewonnen door Arthur Leclerc, het jongere broertje van kersvers Ferrari F1 rijder Charles, was het Ulysse De Pauw die onze beste Belgische vertegenwoordiger bleek. Hij besloot op de derde trede van het podium. Ugo De Wilde eindigde op de vijfde plaats. O’Neill Muth, negende, deed het beter dan zijn broer Esteban, die twaalfde werd, net één plaatsje voor Baptiste Moulin.

Morgen volgt er nog de afsluitende, derde, race.

You may also like
In een notendop: F4 ADAC-F4 FFSA
FFSA F4: Van der Henst met nieuwe vierde plaats
FFSA F4: Van der Henst sterk
In een notendop: FFSA F4 en Super Formula