Home > Circuit > In een notendop: DTM en ADAC GT

In een notendop: DTM en ADAC GT

Uitslag kwalificaties

  • DTM – Nadat Robin Frijns (Audi Sport Team Abt) gisteren reeds naar een dominante overwinning reed op de Nürburgring, pakte hij vandaag de pole voor de tweede race. Opmerkelijk was ook de prestatie van Ferdinand Habsburg (WRT Audi) die zich als tweede kon kwalificeren, voor vele fabrieksteams. Nico Müller (Audi Sport Team Abt) start vanaf de derde plek, René Rast (Audi Sport Team Rosberg) als vierde. Marco Wittmann was de beste BMW (Team RMG), hij start straks als vijfde. Om 13u30 namiddag gaat de tweede race van start.

  • ADAC GT Masters – Op de Hockenheimring was het Nederlander Stijn Schothorst (GTR Grasser Lamborgini) die de snelste tijd noteerde in de kwalificaties, voor Mirko Bortolotti (Audi Team WRT) en Maxi Götz (Mann-Filter HTP Mercedes). Niels Lagrange (GRT Grasser Lamborghini) vertrekt straks vanop de zevende positie na een goede kwalificatie van zijn teamngenoot Clemens Schmid. Dries Vanthoor beleefde een moeilijke kwalificatie. Hij start straks als 17de.
You may also like
Formula E: Van der Linde vervangt Frijns bij Cupra
FE Londen: teams en rijders zijn er klaar voor
FE New York: Nick Cassidy wint onder rode vlag na plotse regenbui
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open