Home > Moto > Internationaal > Nitrolympx: Waterschoot met positief weekend

Nitrolympx: Waterschoot met positief weekend

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.9″]

Drie Belgische dragbikers stonden er afgelopen weekend aan de start op de Rico Anthes Quartermile dragstrip in Hockenheim. Elk in hun categorie en elk met de zware opdracht op te tornen tegen gedegen buitenlandse concurrentie.

Een andere man die afgelopen jaar veel in het atelier zat was Dirk Waterschoot. Hij hield enkele weken gelden in Clastres zijn nieuwe creatie boven de doopvont: de 1125cc DWS NCCR Buell van Lucky Dice Racing. Op Hockenheim schreef hij zich in bij de Super Twin Top Gas Bikes, een Sportsman klasse buiten de FIA competitie. En dat heeft soms zijn nadelen, zoals Dirk zou kunnen vaststellen. Chris Van Nimmen, nog steeds niet fit na een fietsongeval, kwam niet als deelnemer maar als servicecrew naar Hockenheim. “Dirk moet 10 seconden gaan draaien“, was zijn overtuiging.

Een bescheiden 11.021 seconden in Q1, dan een 10.414 in de tweede run en een 10.421 in de derde sessie. “Ik hoop dat we in de laatste run nog iets sneller kunnen zodat mijn positie in de 1/8ste finales kan verbeteren”. Maar een incident op de piste zorgde voor langer opruimwerk en de lucratieve “nightshow”, die tot 40.000 bezoekers trekt, kreeg voorrang op de kwalificatiesessies van de sportsmanklassen.

Dat betekende dat Waterschoot zondag mocht openen tegen de Duitser Jörg Lymant, en die maakte er kort komaf mee in een run van 7.5 seconden. Waterschoot lukte een 10.4 en werd uitgeschakeld. “Uiteindelijk hebben we dit jaar veel kunnen rijden, en dat was vroeger wel eens anders“, besloot hij.

De volgende wedstrijd wordt de Raceday 2018 in het Deense Mosten, op het einde van augustus.

(foto’s: W. Bouchez en V. Deleersnijder)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.19.9″ gallery_ids=”33012,33014,33015″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” db_image_center_titles=”left” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In de kijker: Sandro Bellio
Nitrolympx: Bellio halve finale en met vertrouwen naar Zweden
Nitrolympx: Raeymakers net niet na problemen
Nitrolympx: Van Den Boer in leerfase