Home > Circuit > Nitrolympx: Bellio halve finale en met vertrouwen naar Zweden

Nitrolympx: Bellio halve finale en met vertrouwen naar Zweden

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het werd op de Nitrolympx in Hockenheim een weekend met gemengde gevoelens voor Sandro Bellio. Uiteindelijk strandde hij in de halve finale, tegen de latere winnaar Timo Habermann.

Sandro Bellio, in de oranje Chevy Monte-Carlo Funny Car, startte voorzichtig, met een run van 6 seconden in de eerste kwalificatie op en topte daarna de tweede kwalificatierun met een tijd van 5,6 seconden (eindsnelheid 400 km/u). Het zou zijn beste tijd in de kwalif-reeksen worden. De derde en vierde reeks leverden echter nog 5.7 seconden runs op, maar de Habermann broers en Johnny Lagg liepen allen in de 5.3 tijdenvork.

Bellio mocht in de kwartfinales dadelijk als eerste aan de slag, tegen de Duitser J├╝rgen Nagel in de Chevy Camaro. En onze Belg tikte gelijk Nagel uit de competitie. Met een betere reactietijd aan de start (0.3 sec), een betere run (5.4 sec) en een hogere eindsnelheid (424 km/u) ging de zege duidelijk naar Bellio. Het was dan wachten op de halve finale, al laat op de zondagnamiddag, waarin hij moest aantreden tegen de kampioenschapsleider Timo Habermann. Bellio was kansloos van bij het aanfloepen van de lichten want de Chevy Monte Carlo ging in “tyreshake”, een vibratie van de banden veroorzaakt door een ongelijke grip. De oranje machine veerde naar de middellijn en Sandro kon niet verhinderen dat de wagen de lijn raakte en een reflector van de tijdswaarneming meepakte. Dat betekende dat zijn run werd geschrapt en Timo Habermann met de Hadman’00 doorging naar de finale waar hij broer Dennis Habermann en de Spitzer 08, beiden voorzien van een 7.7 liter V8 motor, uitschakelde.

Herkansing in Tierp?

De Bellio familie, die vertrekt met vertrouwen naar Tierp in Zweden voor de volgende manche, die al in het komende weekend wordt gereden. “In het begin van het seizoen was er een onderdeel aan de versnellingsbak dat steeds kapot ging. Dat speelde ons parten in de eerste seizoenshelft“, legde vader Danny Bellio, nu teambaas voor zoon Sandro, uit. “De kwaliteit van het onderdeel bleek niet te voldoen. We veranderden uiteindelijk van leverancier en dat probleem is dus opgelost.

Afwachten dus wat Tierp, het komende weekend zal brengen. Met de zege in Hockenheim verstevigt Timo Habermann uiteraard zijn leiderspositie in de tussenstand van het Europese kampioenschap.

(foto’s: W. Bouchez en V. Deleersnijder)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ auto=”on” auto_speed=”4000″ gallery_ids=”25087,25088,25089,25090,25091,25092″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In de kijker: Sandro Bellio
Nitrolympx: Waterschoot met positief weekend
Nitrolympx: Raeymakers net niet na problemen
Nitrolympx: Van Den Boer in leerfase