Home > Moto > Internationaal > Nitrolympx: Raeymakers net niet na problemen

Nitrolympx: Raeymakers net niet na problemen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.9″]

Drie Belgische dragbikers stonden er afgelopen weekend aan de start op de Rico Anthes Quartermile dragstrip in Hockenheim. Elk in hun categorie en elk met de zware opdracht op te tornen tegen gedegen buitenlandse concurrentie.

De laatste man om aan te treden in het strijdperk was Luc Raeymaekers met de Kawasaki Z1000 ’77 Funny Bike. Niet te onderschatten machines die de kwartmijl afleggen tussen de 6 en 7 seconden. Ook hij werd gedwarsboomd door de afgeschafte kwalificatiesessie op zaterdag. Zijn 8.4 sekonden in de eerste run waren zijn enige resultaat want met schade in de tweede sessie en een lange reparatietijd over de derde sessie was de ultieme Q4 op zaterdag zijn laatste hoop op een goede klassering. Niet dus. “Dat gebeurt hier wel meer“, verduidelijkte hij. “De nightshow en FIA klassen krijgen voorrang.” Hij trad aan tegen de Duitser Thomas Joswig. Het werd uiteindelijk nog nipt. Joswig was snel weg (0.164 seconde reactietijd, tegen de 0.366 van Raeymaekers) die echter terrein goedmaakte. “Er was een probleem met de versnellingsbak“, vertelde hij achteraf. “Ik kreeg hem niet in tweede.” Uiteindelijk legde hij de duimen met een goede 2/10de seconde. 8.465 tegen 8.214 voor de Duitser.

Even na de middag waren de Belgische bikers dus uitgeschakeld. Maar het volgende evenement staat voor enkelen al op de agenda: de niet te missen afspraak in het Deense Mosten, voor de Raceday 2018, op het einde van augustus.

 

(foto’s: W. Bouchez en V. Deleersnijder)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.19.9″ gallery_ids=”33006,33005,33007″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” db_image_center_titles=”left” auto=”on” auto_speed=”3000″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In de kijker: Sandro Bellio
Nitrolympx: Bellio halve finale en met vertrouwen naar Zweden
Nitrolympx: Waterschoot met positief weekend
Nitrolympx: Van Den Boer in leerfase