Home > Moto > Internationaal > Nitrolympx: Van Den Boer in leerfase

Nitrolympx: Van Den Boer in leerfase

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Drie Belgische dragbikers stonden er afgelopen weekend aan de start op de Rico Anthes Quartermile dragstrip in Hockenheim. Elk in hun categorie en elk met de zware opdracht op te tornen tegen gedegen buitenlandse concurrentie.

Beginnen we met Marc Van den Boer uit Lommel. Hij bouwde het afgelopen jaar aan een Super Twin Bike, een machine met tweeliter V2 motor op 90% nitro die uiteindelijk meer dan 800 pk op de baan kan leggen. Deze machines kunnen een kwartmijl (402 meter) afleggen in minder dan 7 seconden en er werden al eindsnelheden gemeten van 357 km/u. Allemaal met vertrek uit stilstand uiteraard…

Van den Boer was zichtbaar opgetogen over zijn nieuwe machine die hij op Santa Pod, enige maanden geleden al eens kon proberen. “We zitten nog in de leerfase“, vertelde hij. “Het duurt wel vijf jaar voor je deze machine onder de knie hebt.” De tijden evolueerden gestaag van een 9.6 seconden naar 8.3, dan 8.7 en tenslotte een run van 8.2 seconden in de vierde kwalificatiesessie. Het leverde hem tenslotte een 7de plaats op in de gecombineerde tabel. En dat betekende dat hij zijn kwartfinale moest rijden tegen… Tak Shigematsu. Niet bepaald een cadeau want de Japanner, “Crazy Tak” voor de vrienden, is een legende in Super Twin land en slaagde er zelfs in om met zijn aangeblazen nitrobike in de States een run van 6.021 seconden te zetten nadat hij … tegen de muur ging.

Shigematsu nam een bliksemstart, zoals verwacht, en “Boer” sukkelde wat bij het aanzetten van de run. “Ik had de afstelling van de nitro laten veranderen“, vertelde hij achteraf. “Ik vond die te rijk staan maar uiteindelijk kreeg ik de machine moeilijk van de lijn. Dat hebben we dan weer bijgeleerd. Nitro voelt anders aan dan fuel.”

“Die Japanner, die hadden we toch niet kunnen gaan zoeken. Dat was ook niet het belangrijkste van dit weekend. Rijden en leren hoe de machine werkt, dat was de bedoeling en daarom ben ik ook tevreden. We hebben een heleboel dingen geleerd en dat nemen we mee naar de volgende races“, besluit hij.

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.19.9″ gallery_ids=”33096,33097,33098,33099,33100″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” db_image_center_titles=”left” auto=”on” auto_speed=”3000″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In de kijker: Sandro Bellio
Nitrolympx: Bellio halve finale en met vertrouwen naar Zweden
Nitrolympx: Waterschoot met positief weekend
Nitrolympx: Raeymakers net niet na problemen