Home > Rally > BRC > Zelos bereidt zich voor op boeiend 2018

Zelos bereidt zich voor op boeiend 2018

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Gisteren, in volle Belgische sneeuwdrama, hield Zelos in Brussel een persvoorstelling. Bezieler Freddy Tacheny, tevens de leidende figuur rond het circuit van Mettet, kwam er vergezeld van ex-motograndprix coureur en presentator Didier de Radigués de lijnen uitzetten rond het project “Black Knights”, dat onze motortalenten richting de MotoGP hoofdklasse moet duwen.

2017 was voor Zelos een mijlpaal. Aan het einde van het jaar kwam er voor onze vier coureurs veel goed nieuws. De handtekening van Xavier Siméon onder een MotoGP-contract bij Reale Avintia Racing is daarvan het hoogtepunt, niet alleen voor Xavier maar ook voor de structuur die Freddy Tacheny vijf jaar geleden opgezet heeft. De Belgische groep in het wegracen staat er en het feit dat Reale Avintia Racing onze drie Black Knight-rijders in zijn team opgenomen heeft, versterkt nog het idee van een nationale ploeg. Livio Loi (in Moto3) en Barry Baltus (in CEV) zullen inderdaad ook uitkomen voor dat zeer professionele Spaanse team. Bovendien is Barry Baltus er op briljante wijze in geslaagd geselecteerd te worden voor de hoog ingeschatte Red Bull Rookies Cup. Onze ‘rookie’ heeft met zijn amper 13 jaar alle kaarten in handen om zijn weg naar de top voort te zetten.

Zelos staat eveneens achter evenementen als het Bikersland Festival de la Moto (op 17 en 18 maart aanstaande in Mettet), de beroemde Superbiker en ook loopwedstrijden als de Military Run en – voor de eerste maal in 2018 – de ‘Trail des Vignobles’ (‘de loopwedstrijd van de wijngebieden’). Zelos staat ook in voor communicatie en nieuws met de website GP-Inside (de grootste franstalige site die gewijd is aan het wegracen) en met de Black Knights Club (waar de motorliefhebbers onze Black Knights-coureurs kunnen steunen en waar ze van binnenuit de Grote Prijzen kunnen volgen).

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/freddy-tacheny.jpg” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Rallycross is bijkomende steunpilaar

2017 heeft Zelos overigens ook de gelegenheid geboden in de autosport te investeren. Het partnership met het circuit van Mettet heeft er al toe geleid dat de KMO uit Mont Saint Guibert zich heeft kunnen onderdompelen in de wereld van de rallycross met de organisatie van de Belgische manche van World RX, het wereldkampioenschap in deze discipline. Zelos is ‘gepakt’ door deze snel groeiende discipline en heeft daarom besloten met het opzetten van een Belgische organisatie in deze sport een zelfde stap te zetten als vijf jaar geleden in de motorsport. Guillaume De Ridder is de eerste coureur die van deze omkadering heeft kunnen profiteren en met een derde plaats in het wereldkampioenschap RX2 (het voorportaal van de World RX) is hij al goed op weg zijn doelstellingen te behalen.

SRX Cup 

In België heeft Zelos samen met partner SsangYong de Ladbrokes SRX Cup op poten gezet, de eerste mono-merk-cup in de rallycross. Het eerste seizoen ervan werd een mooi succes met bij elke wedstrijd een tiental wagens en met een zwaar bevochten kampioenschap, waarin Loris Cencetti jr in de laatste wedstrijd naar de titel reed. Voor een fraai palet van Belgische rijders was dit kampioenschap een mooie gelegenheid om de sfeer van deze discipline te proeven en er de adrenaline van te voelen. In 2018 wordt de SRX Cup voorgezet: sprintwedstrijden (in het kader van het Belgisch kampioenschap in die specialiteit) worden dan gewisseld met uithoudingsraces.

(foto’s: W.Bouchez)

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Lees ook:

Gisteren brachten we u de verklaringen van de betrokken rijders
Barry Baltus naar rookie cup als jongste moto-piloot
Livio Loi wil strijden om de ereplaatsen
Xavier Simeon aan de vooravond van een nieuw avontuur

Het relaas van Guillaume De Ridder kon u gisteren hier al lezen:
Zelos blijft investeren in rallycross en De Ridder

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

foto links: Freddy Tacheny

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Volg vanaf januari 2018 alle nieuws over de MotoGP op MOTORSPORTWERELD.BE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland