Home > #Hoofdnieuws > Total 24 Spa: dagboek van een gentleman driver, deel 2

Total 24 Spa: dagboek van een gentleman driver, deel 2

Nicolas Vandierendonck staat dit weekend aan de start van de TOTAL 24 Hours of Spa. De West-Vlaming werkt de grootste GT-race ter wereld af aan boord van een Aston Martin V12 Vantage GT3 die ingezet wordt door Aston Martin Brussels Racing.

Samen met teamgenoten Koen Wauters, Sam Dejonghe en Tim Verbergt komt hij uit in de Pro-Am-klasse. Op donderdag werden er naast enkele trainingen ook de kwalificaties afgewerkt. De Aston Martin Brussels Racing-piloten kunnen nu aftellen naar de start van de 70e editie van de 24 Hours of Spa.

“De tijd vliegt altijd bij een meeting als deze. Er gebeurt enorm veel en de piste is steevast drukbezet. We hebben bovendien helaas met enkele kleine probleempjes moeten afrekenen. Geen grote dingen en zeker geen zaken die ons in de wedstrijd kopzorgen zouden kunnen bezorgen, maar elke minuut dat je stilstaat in de pitbox, is er een dat je geen ervaring kan opdoen op de piste.”

We hebben ons vandaag verder toegelegd op het vinden van een goede afstelling voor de Aston Martin V12 Vantage. Dat is bij elke race belangrijk, maar bij een etmaalrace gaat er nog net dat tikkeltje meer aandacht naar dit aspect. Een gedegen afstelling betekent immers dat je met vertrouwen in de wagen kan zitten, ongeacht of het nu buiten 35 graden Celsius is of 15. We denken dat we over een goede basis beschikken en kijken met vertrouwen uit naar de dubbele race rond de klok.”

“Goed resultaat haalbaar”

We komen uit in de Pro-Am-klasse en dat betekent dat we op onze wagen een mix hebben van professionele rijders, Sam Dejonghe en Tim Verbergt, alsook piloten die hun kost niet verdienen met de racerij, Koen Wauters en mijzelf. Dat tekent zich vanzelfsprekend ook af in de rondetijden die we laten optekenen en ik kan stellen dat ik over mijn chrono’s tevreden was. Ik reed de derde tijd in het team, op een goede twee seconden van onze snelste Pro-rijder. Dat is een resultaat waar ik op voorhand voor getekend had! Als we een gelijkaardige cadans in de race kunnen aanhouden en van pech gespaard blijven, moet een goed resultaat in onze klasse haalbaar zijn.”

You may also like
Spa 24: Ferrari duikt als leider de nacht in
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Spa 24: korte regenbui gooit tussenstand overhoop
Spa 24: deze rijders nemen de start