Home > Electric > Formule e > DS Automobiles en Techeetah gaan samenwerken

DS Automobiles en Techeetah gaan samenwerken

DS Automobiles, dat al sinds het openstellen van het ABB FIA Formula E Championship voor constructeurs aanwezig is in de serie, zal zijn nieuwe bolide, de DS E-TENSE FE 19 inzetten in samenwerking met de Chinese renstal Techeetah.

Met deze overeenkomst eindigt ook de betrokkenheid van het merk met Virgin Racing. Die leverde vijf zeges en zes pole positions op over de afgelopen drie seizoenen. Tweemaal eindigde DS Virgin Racing in de top 3 van het klassement voor constructeurs. Het nieuwe team zal worden voorgesteld voor de aanvang van het vijfde seizoen in de Formula e, op 15 december in Riaad, Saudie-Arabië.

In het seizoen 2018/2019, zullen de Formula e races 45 minuten bedragen, plus één ronde en zal er niet meer van wagen worden gewisseld in het midden van de race. De volgende generatie elektrische eenzitters werd gevoelig gerestyled, met heel wat aerodynamische wijzigingen en ze zullen worden aangedreven door nieuwe 250 kw electrische motiren. Het beheren van de voorraad aan energei zal een sleutelrol blijven spelen in het kampioenschap.

Xavier Mestelan Pinon (Director, DS Performance): “We moeten Virgin Racing danken voor drie mooie jaren van samenwerking. Onze betrokkenheid in Formula E maakt een integraal deel uit van de electrische modellenlijn die wij zullen invoeren. De ontwikkeling van de DS E-TENSE FE 19begon al meerdere maanden geleden en we moeten in een positie zitten om voor het podium te kunnen gaan bij de start van de campagne 2018/2019. De samenwering met Techeetah, die de rijderstitel binnenhaalden in het seizoen 2017/2018 past in die doelstelling. We kennen de kwaliteiten van de mensen die bij Techeetah werken en ik ben ervan overtuigd dat we perfect bij elkaar zullen passen.

(medegedeeld)

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama