Home > Rally > Divers > Colsoul verdedigt WK leidersplaats in Baja Aragon

Colsoul verdedigt WK leidersplaats in Baja Aragon

In Spanje wordt volgend weekend, van 20 tot 22 juli, de Spaanse Baja gehouden. De wedstrijd, meetellende voor de wereldbeker Cross-Coutry Rally heeft als locatie Teruel, in Aragon. Tom Colsoul zal er als co van Jakub Przygonski zijn leidersplaats in de stand verdedigen.

Eenvoudig wordt dat niet want het Belgische Overdrive Racing scheept liefst vijf wagens richting Spanje. Het wordt trouwens een hectische periode want een week later is er al de start van de Silk Way Rally, doorheen Rusland en China.

Overdrive telt op de Rus Vladimir Vasilyev, die zijn Mini X-Raid even op stal laat en een Toyota Hilux van Overdrive Racing zal besturen. Vasilyev krijgt naast zich zijn vertrouwde copiloot Konstantin Zhiltsov. Uiteraard is er ook de Pool Aron Domzala die vergezeld zal worden van Maciej Marton, en er is de terugkeer van Nederlander Erik Van Loon. Van Loon, genavigeerd door zijn landgenoot Wouter Rosegaar was er nog bij in Qatar, waar hij diende op te geven na een dubbele koprol. Er is ook nog Xavier ‘Xevi’ Pons, de voormalig WRC rijder die voor het eerst een Overdrive Toyota Hilux in handen zal hebben. Tenslotte is er een vijfde machine voor de Spaanse TV-vedette, avonturier en alpinist Jesús González Calleja.

Superspecial op vrijdag

De technische keuring begint vanaf donderdag 19 juli en vrijdagmorgen wordt dan met een korte “superspecial” de aftrap gegeven voor drie dagen van actie. Zaterdag wordt de drukste dag met twee proeven van 227.51 km en 154.85 km. Zondag rest er dan nog de laatste etappe van 125.60 km voor de winnaar op het podium verschijnt in Teruel.

In het kampioenschap leiden Jakub Przygonski en Tom Colsoul met 216 punten. Hun voornaamste tegenstanders zijn de Ford F-150 van Martin Prokop (158) en Vladimir Vasilyev (155). De overige deelnemers spelen in principe niet meer mee voor de titel.

(foto: Erik Van Loon in Qatar / credit: Overdrive Racing)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan