Home > #Hoofdnieuws > ERC Rally di Roma met 32 R5’s

ERC Rally di Roma met 32 R5’s

Officieel is het de Rally di Roma Capitale. De Rally van de hoofdstad Rome wordt gehouden volgend weekend, op 21 en 22 juli. Dit nieuwe evenement (de rally werd vorig jaar voor het eerst verreden) valt in de smaak want al meer dan 70 wagens schreven zich in.

Op de deelnemerslijst alle ERC toppers met de Skoda Fabia R5’s van de Portugees Bruno Magalhaes, de Let Nikolay Gryazin, de Pool Gregorz Grybz, de Zweed Frederik Ahlin, de Brit Chris Ingram, de Italianen Umberto Scatola en Giandomenico Basso. Zij nemen het op tegen de Ford Fiesta R5’s van puntenleider Alexey Lukyanuk en de Tsjech Jan Cerny, en ook tegen de Peugeot 208T16 R5 van Laurent Pellier en van de Portugees Diego Gago.

Junior R2 met indrukwekkende slagorde

Van de 71 ingeschreven wagens zijn er 32 topwagens van de categorie R5. De 20 ERC Junior deelnemers zitten verdeeld in de Under 27 enUnder 28 kampioenschappen.
Bij de Junior U27, de categorie voorbehouden aan de jongeren met een R2 wagen zien we het ADAC Opel Adam team met de Zweed Tom Kristensson en de Let Martin Sesks, het Sainteloc team met de Peugeot 208 R2’s voor de Britse Catie Munnings, de Oostenrijker Simon Wagner en de Finse wonderboy Miika Hokkanen. Verder een heel peloton aan Italiaanse rijders op Peugeot 208 R2 en de vreemde eend in de bijt is de Taiwanees Dai Wei Yen die bijgestaan door zijn landgenoot Tsung Yu Hsieh als co, zal starten op een Fiesta R2.

Andreucci crasht bij bandentest

De rallywereld in Italië werd echter opgeschrikt door het bericht dat gekende Italiaanse rallyrijder Paolo Andreucci met corijdster Anna Andreussi bij bandentests voorafgaand aan de rally een zwaar ongeval hadden. Bij deze private bandentest gingen zij in de buurt van San Remo, bij Monte Ceppo, zwaar van de baan met de Peugeot 208 R5. Andreucci werd afgevoerd per helikopter maar de jongste berichten spreken van enkele gebroken ribben. Dat zou de reden zijn geweest van de ademhalingsmoeilijkheden van de rijder. Copilote Anna Andreussi werd voor onderzoek opgenomen maar zij zou slechts enkele kneuzingen hebben. Hun deelname aan de rally di Roma vervalt uiteraard.

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan