Home > Circuit > De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zoek naar jong talent

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zoek naar jong talent

Het Junior Recruitment Program van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, dat afgelopen maart werd aangekondigd, staat goed en wel op de sporen. Binnen de firma Cup Challenge Benelux is men vastbesloten om de jonge talenten te helpen en ze – indien mogelijk – richting een carrière als professionele rijder te stuwen.

Of ze nu Timo Bernhard, Patrick Long, Patrick Pilet, Michael Christensen, Earl Bamber, Sven Müller of Mathieu Jaminet heten (om er maar een paar op te noemen…), er zijn al heel wat rijders die aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup wisten te schitteren alvorens het statuut van fabrieksrijder voor het merk uit Weissach te veroveren. En dit nieuwe rekruteringsprogramma heeft als doel een opvolger voor hen te vinden!

Het Junior Recruitment Program van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt via twee evaluatiedagen op het Circuit van Zolder afgewerkt, op 16 augustus en 25 oktober 2018. Tijdens deze twee dagen zullen de kandidaten zowel een straatversie als een raceversie van een Porsche besturen. Naast hun rijtalenten moeten ze ook blijk geven van voldoende motivatie (via enkele interviews) en van fysieke paraatheid. Nadien worden ze in contact gebracht met de teams van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, om een eventuele deelname aan het seizoen 2019 voor te bereiden. Want de taak van een racer beperkt zich uiteraard niet tot wat gas geven en aan een stuur draaien…

Voor deze eerste editie is de jonge prof Mathieu Jaminet, ontdekt via de monomerkencompetities van Porsche, een ideale coach. Ook hij passeerde langs het Junior-programma en de heel sympathieke Fransman zal zeker niet aarzelen om zijn ervaring met de kandidaten te delen en ze nuttige tips te verstrekken.

Hij wordt ook opgenomen in de jury die na afloop van de twee opleidingsdagen de kandidaten aan de tand zal voelen. Naast de prestaties op het circuit zal een laatste interview bepalen hoe groot de zegedrang van de kandidaten is, wat hun doelen zijn, en met welk businessplan ze denken daar te geraken. Dankzij de firma Cup Challenge Benelux en haar partners, waaronder Stand 21 en Michelin, krijgt de rijder die tot Porsche Benelux Junior Recruit wordt benoemd dan een steun van 40.000 euro om in 2019 deel te nemen aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux!

Het Junior Recruitment Program richt zich tot jonge rijders van minder dan 25. Alle info kan worden teruggevonden op www.gt3cupchallengebenelux.com. De deelnamekosten aan het programma dat een opleiding combineert met een talentenzoektocht bedragen 4.500 euro BTWex. Een investering die zeker en vast loont! En als er bovendien een beurs van 40.000 euro te veroveren valt, wordt dit programma misschien een eerste stap richting een professionele carrière binnen de Porsche-familie. Inschrijven kan tot 5 augustus… wacht dus niet langer!

(persbericht)

You may also like
Valerie Chiasson: Canadese, Luxemburgse, businesswoman en racepilote!
Didier Van Dalen klaar om in het voorprogramma van de WEC de kleuren van Kronos Porsche Centre te verdedigen
Porsche GT3 Benelux naar 20 vaste inschrijvingen
2017 voor… de Porsche GT3 Cup Benelux