Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… de Porsche GT3 Cup Benelux

2017 voor… de Porsche GT3 Cup Benelux

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Niet enkel de BMW Racing Cups bieden in de Benelux een competitie voor identieke wagens, ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux doet dat. Het kampioenschap brak afgelopen seizoen echt door en lijkt dit seizoen op weg naar bevestiging. Severine Ulenaers blikt voor Autosportwereld.be vooruit op het seizoen 2017.

Waar staat u vandaag, op enkele weken van de start van het circuitseizoen met uw serie of kampioenschap?

“De inschrijvingen voor het vijfde seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge komen vlot binnen. Momenteel zijn er al 18 wagens  voor een volledig seizoen in de Benelux ingeschreven. Tel daar nog de wagens van de Franse Carrera Cup bij – zij vervoegen ons tijdens de FIA WEC, de opener van het seizoen – en het startveld oogt behoorlijk indrukwekkend. Onder de deelnemers vinden we heel wat bekende namen en gevestigde waarden uit de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en we mogen ook een aantal nieuwe (en jonge) rijders in de Cup verwelkomen. Ook vanuit het buitenland was er veel vraag in de Porsche Cup Benelux wat maakt dat we enkele internationale namen mogen verwelkomen. We kijken dus reikhalzend uit naar onze testdag op donderdag 6 april in Spa-Francorchamps.”

Wat zijn de ambities voor 2017 en zelfs de komende jaren?

“Dit seizoen willen we in eerste instantie mooie en spannende wedstrijden brengen, tijdens grote racemeetings die onze kalender rijk is: de FIA WEC, de Familie Racedagen driven by Max Verstappen, de 24 Uur van Le Mans, de Porsche Racing Days, de FIA Truck Grand Prix Zolder en de Blancpain GT in Barcelona. Met de komst van enkele jonge A-rijders willen we ook de competitiviteit van de Cup nog versterken. Ons Junior Programma is een ideale piste om jonge rijders de nodige ondersteuning te bieden en ze verder te begeleiden in hun racecarrière bij Porsche. De komende jaren willen we op dit elan verder gaan en onze positie als snelste en mooiste one-make-series van de Benelux blijven versterken.” 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/porsche1.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/porsche2.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/porsche3.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/porschecover.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zoek naar jong talent
Valerie Chiasson: Canadese, Luxemburgse, businesswoman en racepilote!
Didier Van Dalen klaar om in het voorprogramma van de WEC de kleuren van Kronos Porsche Centre te verdedigen
Porsche GT3 Benelux naar 20 vaste inschrijvingen

Leave a Reply